Er du klar til påskeferie? Læs, hvornår fridagene falder i år – og hvorfor

I 2024 holdt vi påske i et køligt vejr. I år falder påsken en anelse senere, og vi kan forhåbentlig nyde fridagene med sol og varme i ansigtet. Se her, hvornår helligdagene falder i år, og bliv også klogere på, hvad det egentlig er, vi markerer i påsken

13. april

Søndag 13. april er det palmesøndag.

Ifølge Bibelen kom Jesus til Jerusalem denne søndag for at fejre den jødiske påske. Han red ind i byen på et æsel og blev på hele rideturen hyldet med viftende palmeblade af byens beboere.

17. april

Torsdag 17. april er det skærtorsdag.

Den kristne skærtorsdag er en gentagelse af Jesus’ sidste aftenmåltid med sine disciple. I kirken i dag foregår måltidet dog ikke som fællesspisning, men som en gudstjeneste, hvor man går altergang.

18. april

Fredag 18. april er det langfredag.

På langfredag blev Jesus korsfæstet på højen Golgota uden for Jerusalem. Her hang han en hel dag på et trækors, indtil han døde. Herefter lagde hans disciple ham i en gravhule.

(Artiklen fortsætter efter annoncen)

20. april

Søndag 20. april er det påskedag.

Tidligt søndag morgen kom Jomfru Maria og Maria Magdalene for at se til Jesus’ grav. Men graven var tom, og Guds engel fortalte de to kvinder, at Jesus var genopstået.

21. april

Mandag 21. april er det 2. påskedag.

2. påskedag var den første dag, den genopståede Jesus gik rundt på jorden, inden han 40 dage senere fór til himmels. Den dag markerer vi Kristi himmelfartsdag, der i år falder  26. maj.