11 ting der gør alderdommen nemmere

Trådløse høretelefoner, et rystende vækkeur eller en indkøbstaske, der kan gå på trapper. Butikken Seniorland på Frederiksberg bugner af ting, der gør livet nemmere, hvis alderen trykker eller bevægeligheden driller. Butikschef og ergoterapeut Dorthe Liljengren har på butikkens hylder fundet 11 ting, der letter hverdagen.

Bogholder

Det kan være hårdt for hænderne at holde en bog længe, og her hjælper bogholderen, der er fyldt med krøyerkugler. Bogholderen kan holde både tykke romaner og tyndere bøger - og kan fint bruges til at holde kogebogen på rette side, når du rumsterer i køkkenet.

Bogholderen koster 299 kroner.

Lup

Bliver det for svært at læse, skal luppen frem. I Seniorland findes en lup med indbygget lys. Den står på en stang, så du kan trække den ind over det, du læser, når du sidder i lænestolen. Luppen forstørrer 3 gange.

Luppen koster 1899 kroner.

Indkøbstrolley, der går på trapper

Tre små hjul, der kan rotere, gør det nemt at få indkøbene fra supermarkedet op ad trapperne. Træk trolleyen hen til trappen og fortsæt din tur op. Vognen følger nemt med, så du skal løfte mindre.

Trolleyen koster 649 kroner.

Hørepen

Hørepennen EarPen kan afhjælpe begyndende høretab. Kniber det med at følge med i samtalen, kan du sætte hørepennen i brystlommen og den lille hovedtelefon i øret. Lydstyrken kan justeres.

Hørepennen koster 1475 kroner.

Indkøbstrolley

Indkøbstrolleyer er en af de mest populære varer i Seniorland, fortæller butikschef Dorthe Liljengren. Denne her kan skubbes foran dig også.

Trolleyen koster 1295 kroner.

Kortholder

Mange ældre mister gribe- og knibebevægelserne i hænderne, og det kan derfor være svært at holde om for eksempel bøger og kort, fortæller Dorthe Liljengren. Kortholderen kan sagtens have kort nok til et slag 500 eller bridge.

Kortholderen koster 199 kroner.

Pude

Når man bliver ældre, sidder man ofte dårligere. Det skyldes at hud og muskler bliver tyndere, og derfor har mange brug for støtte i lænden eller på sædet, når de sidder ned. Puden former sig efter kroppen.

Puden koster 699 kroner.

Indendørs rollator

Er man usikker til bens, er det ikke fedt at skulle tage sin udendørs rollator med ind i stuen. Der findes mange lidt lettere, men lige så stabile modeller, man kan bruge indenfor. Denne har et lille bord, så den skubbes hen til lænestolen med kaffen.

Rolatoren koster 1199 kroner.

Vækkeur med vibrator

Er hørelsen ikke, hvad den har været, kan det være svært at høre vækkeuret om morgenen. Dette lille vækkeur, der kan hæftes på hovedpuden, viberer så kraftigt, at man nok skal vågne til planlagt tid.

Vækkeuret koster 449 kroner.

Stok

En stok skal ikke bare være kedelig og sort. I Seniorland er et af hittene lige nu stokke, som er udsmykkede. Stokken, der hedder Pearl, kan klappes sammen.

Stokken koster 449 kroner.

Trådløse høretelefoner

Skal du skrue op for fjernsyn eller radio, fordi det er svært at høre, hvad de siger? De trådløse høretelefoner kan hjælpe dig, og de sluttes direkte til fjernsynets eller radioens lydudgang, så du har den smukkeste stereo i ørerne. Høretelefonerne er lavet af samme firma, som laver nogle af de bedste høreapparater.

Høretelefonerne koster 2599 kroner.