10 ting du ikke vidste om hytteost
- Hytteost er blevet spist i Danmark siden 1950’erne, er mager med en fedtprocent fra 1 ½ til 4 og har et højt indhold af protein.Hytteost kaldes også hytteret.
- Hytteost er lavet på skummetmælk, noget hytteost er tilsat fløde for at gøre smagen blød.
- Hytteost hedder hytteost, fordi nybyggere i Amerika havde den med fra Europa og fremstillede osten i deres hytter helt fra 1848. I USA hedder hytteost cottage cheese.
- En danskfødt, indvandret mejerist fra Langeland, satte hytteost i amerikansk mejeriproduktion i 1915, så den nu blev solgt i butikker og ikke længere alene blev fremstillet hjemme i hytterne.
- Da den amerikanske hær var til stede i Europa lige efter anden verdenskrig, efterspurgte soldaterne hytteost produceret i Europa. I 1963 begyndte danskerne at producere hytteost.
- Du kan vende hytteost i den varme pastaret og få en fyldig sauce.
- Rør en sovs til pandekagerne af et bæger hytteost blandet med revne æbler og vanilje.
- Blend bær med flødeskum og hytteost og få en frisk sommerdessert.
- Brug hytteost i brøddej.
- Du forlænger holdbarheden af hytteost, når du altid tager af den med en ren ske.
Kilde: Arla