Mejeriprodukter

10 ting du ikke vidste om hytteost

Hytteost er mager og proteinrig. Hytteosten hedder hytteost fordi Amerikas nybyggere fremstillede den i hytter. Kom til Europa med den amerikanske hær i 1950'erne. God i pastasovs, dessert og brøddej.

Tag altid hytteosten fra bægeret med en ren ske, så holder osten længere.

 

  1. Hytteost er blevet spist i Danmark siden 1950’erne, er mager med en fedtprocent fra 1 ½ til 4 og har et højt indhold af protein.Hytteost kaldes også hytteret.
  2. Hytteost er lavet på skummetmælk, noget hytteost er tilsat fløde for at gøre smagen blød.
  3. Hytteost hedder hytteost, fordi nybyggere i Amerika havde den med fra Europa og fremstillede osten i deres hytter helt fra 1848. I USA hedder hytteost cottage cheese.
  4. En danskfødt, indvandret mejerist fra Langeland, satte hytteost i amerikansk mejeriproduktion i 1915, så den nu blev solgt i butikker og ikke længere alene blev fremstillet hjemme i hytterne.
  5. Da den amerikanske hær var til stede i Europa lige efter anden verdenskrig, efterspurgte soldaterne hytteost produceret i Europa. I 1963 begyndte danskerne at producere hytteost.
  6. Du kan vende hytteost i den varme pastaret og få en fyldig sauce.
  7. Rør en sovs til pandekagerne af et bæger hytteost blandet med revne æbler og vanilje.
  8. Blend bær med flødeskum og hytteost og få en frisk sommerdessert.
  9. Brug hytteost i brøddej.
  10. Du forlænger holdbarheden af hytteost, når du altid tager af den med en ren ske.

 

Kilde: Arla

Læs mere om