10 almindelige drikkevarer: Så meget sukker er der i
Du ved sikkert, at saft og sodavand indeholder meget tilsat sukker. Men vidste du, at mange andre drikkevarer såsom mælk og juice også indeholder sukker? Det er blot naturligt forekommende sukker. Her kan du se, hvor meget sukker – både tilsat og naturligt – der er i 10 almindelige drikkevarer.
Appelsinjuice
Appelsinjuice indeholder 8,4 g sukker pr. 100 g. Det er alt sammen naturligt forekommende sukker fra appelsinerne. Gør man det op i sukkerknalder, svarer det til ca. 4 styk.
Frugtsaft
Koncentreret frugtsaft indeholder i omegnen af 40 g sukker pr. 100 g. Det er hovedsageligt tilsat og svarer til 20 sukkerknalder. Blander du saften op med vand i forholdet 1:4, vil der være 5 sukkerknalder pr. 100 g.
Rødvin
Rødvin indeholder 0,3 g sukker pr 100 g. Det er naturligt sukker fra vindruerne. Det svarer til en knivspids sukker.
Øl
En almindelig pilsner indeholder 2,7 g sukker pr. 100 g. For en pilsner brygget på traditionel vis vil det hovedsageligt være naturligt sukker dannet under maltningen. I nogle tilfælde kan det være tilsat sukker. Det svarer til lidt mere end 1 sukkerknald.
Sodavand
Sodavand indeholder 10 g sukker pr. 100 g. Det er udelukkende tilsat sukker. Det svarer til 5 sukkerknalder.
Kakaomælk
Købefærdig kakaomælk indeholder ca. 10 g sukker pr. 100 g. Det er både naturligt sukker fra mælken og tilsat sukker. Det svarer til 5 sukkerknalder.
Letmælk
Letmælk indeholder ca. 5 g sukker pr. 100 g. Det er alt sammen naturligt forekommende mælkesukker. Det svarer til 2,5 sukkerknald.
Havredrik
Havredrik indeholder 3 g sukker pr. 100 g. Intet af det er tilsat sukker, men naturligt forekommende i drikken. Det svarer til 1,5 sukkerknald.
Energidrik
Energidrik indeholder ca. 10 g sukker pr. 100 g, som alt sammen er tilsat sukker. Det svarer til 5 sukkerknalder.
Danskvand
Danskvand indeholder intet sukker.
ANNONCE
ANNONCE
Kilder: DTU Fødevareinstituttets fødevaredatabase, seniorrådgiver hos DTU Tue Christensen og USDA’s fødevaredatabase