Vegansk Hokkaidosuppe
AFTENSMAD

Vegansk Hokkaidosuppe

Hokkaidogræskar er smukke både udenpå og indeni. Smagen er mild og græskarret er godt både i ovn og som suppe. 
  • 4 Personer

Ingredienser

1 stk. lille økologisk hokkaido græskar
1 fed kinesisk hvidløg (eller to store almindelige)
100 g økologiske røde linser
2 spsk. olie (gerne smagsneutral som fx rapsolie)
1 tsk. tørret basilikum
1 tsk. karry
tsk. balsamico eddike
1 spsk. herbamare urtebouillon
1 spsk. ketchup
5 dl. vand
1 dl. Sojafløde
- Evt. salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

  1. 1
    Hokkaido græskaret udkernes og skæres i tern. (Der er ingen grund til at skrælle den når den er økologisk)
  2. 2
    Olien kommes i en tykbundet varm gryde, karry tilsættes og “brændes af” (smagen træder kraftigt i karakter ved at gøre dette) men må selvfølgelig ikke brænde på.
  3. 3
    Herefter tilsættes skiveskåret hvidløg som steges med et øjeblik.
  4. 4
    Hokkaidogræskarternene tilsættes, samt vand og linser. Lad suppen koge i ca. en halv time hvorefter den blendes helt fin i en blender eller med en stavblender.
  5. 5
    Fløden tilsættes til sidst, og suppen smages til med urtebouillon, ketchup, salt og friskkværnet peber, basilikum samt balsamico eddike. Alternativt kan citronsaft anvendes.
  6. 6
    Hvis suppen er for tyk tilsættes mere vand.
  7. 7
    Server med friskhakket persille, ristede solsikkekerner og groft brød til.
  8. 8
    Luna Krause, hun har madbloggen: Månebarnet http://hijaluna.wordpress.com/