Paneret torskerogn med dildmayo
- 4 Personer
Dildmayo
1 stk. | æg |
2 dl. | raps- eller olivenolie |
2 tsk. | hvidvinseddike |
1 tsk. | sød sennep |
- | salt |
- | peber |
0.5 bundt | Frisk dild |
Paneret torskerogn
2 dåser | torskerogn |
2 stk. | æg |
40 g | pankorasp |
- | salt |
- | peber |
- | smør eller olie til stegning |
Andet
8 stk. | skiver rugbrød |
- | frisk spinat |
100 g | syltede rødløg |
- | et par stilke dild |
Sådan gør du
-
1Start med at lave dildmayo. Put alle ingredienserne i et højt glas og blend med stavblender. Du kan hurtigt se, at indholdet begynder at tykne og ændre farve. Blend, til mayoen har en tyk konsistens.
-
2Smag til med salt, peber og evt. lidt mere sød sennep.
-
3Skær torskerogn ud i tynde skiver. Kom æg i en skål og pankorasp i en anden. Pisk æggene sammen. Vend salt og peber i raspen. Vend først torskerognen i sammenpisket æg og herefter i pankorasp. Fortsæt sådan med alle skiverne.
-
4Varm en pande op med rigeligt smør eller olie. Steg skiverne i ca. 2 minutter på hver side, eller til de er gyldne.
-
5Smør rugbrød med smør eller dildmayo. Kom spinat og paneret torskerogn ovenpå. Fordel dildmayo over, og pynt med syltede rødløg og frisk dild. Server med det samme.