Paneret torskerogn med dildmayo
AFTENSMAD

Paneret torskerogn med dildmayo

Du kender paneret fiskefilet. Men har du prøvet paneret torskerogn? Det skulle du tage at gøre. Opskriften er fra bogen "Nemme Retter På Budget" fra Mummum (Amanda Juul Jensen og Mathilde Munksøe Bentse).
  • 4 Personer

Dildmayo

1 æg
2 dl raps- eller olivenolie
2 tsk. hvidvinseddike
1 tsk. sød sennep
- salt
- peber

0.5 bundt Frisk dild

Paneret torskerogn

2 dåser torskerogn
2 æg
40 g pankorasp
- salt
- peber

- smør eller olie til stegning

Andet

8 skiver rugbrød
- frisk spinat
100 g syltede rødløg
lidt dild

Sådan gør du

  1. 1
    Kom alle ingredienserne i et højt glas, og blend dem med stavblender. Du kan hurtigt se, at indholdet begynder at tykne og ændre farve. Blend, til mayoen har en tyk konsistens.
  2. 2
    Smag din dildmayo til med salt, peber og evt. lidt mere sød sennep.
  3. 3
    Skær torskerognen ud i tynde skiver. Kom æg i én skål, og pisk æggene sammen. Kom pankoraspen i en anden skål, og vend salt og peber i.
  4. 4
    Vend skiverne af torskerogn i sammenpisket æg og herefter i pankoraspen.
  5. 5
    Varm en pande op med rigeligt smør eller olie. Steg skiverne i ca. 2 minutter på hver side, til de er gyldne.
  6. 6
    Smør rugbrød med smør eller dildmayo. Kom frisk spinat og paneret torskerogn ovenpå. Fordel dildmayo over, og pynt med syltede rødløg og frisk dild. Server med det samme, mens torskerognen stadig er lun.