Vietnamesisk: Stegt dorade med grøn mango
- 2 Personer
- 35 Minutes
Ingredienser
1 stk. | doradefisk (eller torsk eller kulmule) |
1 stk. | umoden mango |
4 spsk. | olie til stegning |
Dressing:
1 fed | hvidløg |
0.5 stk. | chilifrugt |
0.5 dl. | rørsukker |
1 dl. | kogt vand |
0.5 dl. | fiskesauce |
1 stk. | lime |
Sådan gør du
-
1Pil hvidløget, og hak det fint. Skyl chilien, og hak den fint. Hæld begge dele i en skål sammen med sukkeret, og tryk let på chili og hvidløg, så de afgiver saft. Tilsæt det kogte vand, fiskesauce og limesaft, og rør rundt, til sukkeret er opløst.
-
2Skær hovedet af doraden, og kassér det. Skrab skællene af med en skarp kniv, imens du holder fisken under rindende vand. Skær 3-4 snit på hver side af fisken, så skindet bliver helt sprødt, og tilberedningstiden bliver kortere. Steg fisken i olie på en pande i ca. 10 minutter på hver side, til den er gylden og sprød. Skræl mangoen, og skær den i strimler.
-
3Læg fisken på et fad, og drys mangostrimlerne over. Hæld dressingen over fisken, og servér med ris.