8 legepladser i Danmark, der er et besøg værd

I Danmark findes der ca. 60.000 legepladser med offentlig adgang. Samvirke har udvalgt 8 særlige legepladser, der er værd at køre en omvej efter

1. Riplay, Ribe - Danmarks største legepark

Hvis det bare ikke kan blive stort nok, skal du tage ungerne med til Ribe og opleve Riplay. I domkirkebyen ligger Danmarks største legepark, der strækker sig ud på 12.500 kvadratmeter. Legepladsen stod færdig i 2022 og byder på oplevelser som 20 rutsjebaner, 107 meters forhindringsbane og 400 meter løbebane. Undervejs er der også mulighed for at lære om Ribes historie. Gå f.eks. på opdagelse i Riberhus Slot, klatr op i Stormflodssøjlen eller bestig galgebakken.

Der er gratis adgang, og parken har åbent alle dage fra 8 til 22.

Riplay i Ribe

Riplay har også en 107 meter lang forhindringsbane (Foto: Vadehavskysten)

2. Røverknolden, Rold Skov - Skovlegeplads med forvoksede dyr

På naturlegepladsen i hjertet af Rold Skov kan du gå i fodsporene på lille Tommelise. Forvoksede dyr, trolde og svampe giver en fornemmelsen af at være meget lille i en stor verden. Hører du lyden af en klokke, har kæmpeedderkoppen nok fået et bytte i sit spind. Du kan også spille musik på trampeklaver, snegletromme og skarnbasser.

Røverknolden i Rold Skov

På Røverknoldens sansesti er dyrene lidt større end normalt (Foto: RebildPorten)

3. Kloden, Aarhus - En legerute rundt til verdenshjørnerne

På legepladsen rundt om kulturbygningen DOKK1 kan man komme på en helt særlig jordomrejse. Her har man skabt 5 legeområder i alt, som hver repræsenterer en specifik verdensdel. Du kan f.eks. springe fra isflage til isflage i det kolde nord, ride på ryggen af den kinesiske drage eller svinge dig i junglens lianer. Du kan også møde en næsten 8 meter høj brunbjørn, der holder en hul træstamme, som børnene kan rutsje ned igennem.

Kloden på DOKK1 i Aarhus

På legepladsen rundt om DOKK1 kan man udforske verdenshjørnerne (Foto: MONSTRUM)

4. Skatepark, Lemvig - Skateboard for nybegyndere og øvede

Har du og familien lyst til at udfordre hinanden på skateboard, løbehjul, BMX eller rulleskøjter, kan I boltre jer på den 1200 kvadratmeter store skatepark i Lemvig. Skateparken er kåret som en af de 13 flotteste af sin slags i Europa af skatemagasinet Kingpin. Uanset om man er nybegynder eller nogenlunde på niveau med Tony Hawk, kan alle få glæde af parkens varierende sværhedsgrad.

Skateparken i Lemvig

På østsiden af Lemvig havn ligger en af Danmarks bedste skateparker (Foto: Destination Nordvestkysten)

5. Industrimuseet, Horsens - Legeplads med inspiration fra industriens historie

Legepladsen uden for Industrimuseet i Horsens gør det lidt sjovere at gå på opdagelse i historien. Den er nemlig bygget som en hyldest til industrialiseringens vigtigste opfindelser. På pladsen kan man f.eks. kravle op i den 8 meter høje gastank – eller ind i dampkedlen, hvor flere interaktive elementer er indtænkt. Man kan også tage en tur på en Nimbus-motorcykel med sin makker i sidevognen.

Legepladsen er også åben for dem uden billet til museet.

Industrimuseet Horsens

Legepladsen ved Industrimuseet er bygget af det danske firma MONTRUM, der også bygger legepladser udenfor Danmarks grænser (Foto: MONSTRUM)

6. Havtyren, Liseleje - Skovlegeplads tæt på badestrand og ishus

På naturlegepladsen i Liseleje er der lidt af det hele. Man kan gynge, rutsje, balancere på bomme og lege på den store havtyr, som er gået i land. Legepladsen ligger nemlig tæt på stranden, så oplevelsen kan eventuelt kombineres med en badetur eller et besøg i det nærtliggende ishus.

Havtyren i Liseleje

Naturlegepladsen »Havtyren« ligger nær stranden i Liseleje (Foto: Daniel Overbeck - VisitNordsjælland)

7. Fælledparken, København - Leg mellem hovedstadens ikoniske tårne

I et hjørne af fælledparken i København finder man en legeplads med inspiration hentet fra 

hovedstadens skyline. Byens ikoniske tårne er blevet til legetårne udstyret med klatrevægge, rutsjebaner og en hængebro. Rådhustårnet, Rundetårn, Marmorkirkens kuppel, Børsens dragespir og tårnet på Vor Frelser Kirke kan alle opleves i miniudgave.

Tårnlegeplads i Fælledparken

På tårnlegepladsen i Fælledparken kan man lege i 5 af Københavns ikoniske tårne (Foto: MONSTRUM)

 

8. Piratlegepladsen, Ringsted - Legeplads i sørøvertema med træskib, hval og fyrtårn

På piratlegepladsen i klosterparken i Ringsted er der rig mulighed for at lege sørøver på de syv have. Hovedattraktionen er det store træskib, med rutsjebane og adskillige klatrefaciliteter, men man kan også lege på den store hval eller klatre op i fyrtårnet for den bedste udsigt over pladsen.

Hval på piratlegeplads

Piratlegepladsen i Ringsted har sørøverskib, udkigspost i fyrtårenet og en stor hval, man kan gå på opdagelse i (Foto: Uniqa.dk)

Læs mere om