Skal min butik lukkes?

Coop og OK planlægger at samarbejde om at drive supermarkederne i Coop Danmark. Hvad betyder det for min butik, har flere spurgt Samvirke. Vi giver svar 7 spørgsmål om fremtiden for Coop

Hvad betyder samarbejdet mellem Coop og OK?

Foreningen Coop amba og energiselskabet OK går sammen om at drive supermarkederne i Coop Danmark, sådan lyder et forslag, Coops landsråd skal tage stilling til på et møde fredag d. 19. april 2024. Vedtager landsrådet forslaget, bliver der kræfter til at sætte turbo på transformationen af Coop, der blev meldt ud i foråret 2023. Som kunde vil du ikke umiddelbart opleve en ændring, hvis Coop og OK i fremtiden skal arbejde sammen om at drive supermarkederne i Coop Danmark.

Kan jeg ikke længere stemme til butikkens årsmøde eller generalforsamling?

Jo, det kan du. I slutningen af april holder rigtigt mange butikker årsmøder og generalforsamlinger, og du kan også i år stemme på eller stille op til den lokale bestyrelse. Selvom Coop og OK planlægger at indgå et delt ejerskab af Coop Danmark, vil du også i fremtiden af have indflydelse på din lokale butik.

Find årsmøder og generalforsamlinger

(Artiklen fortsætter efter annoncen)

Skal der lukkes en masse butikker?

Når man driver supermarkeder, er det en helt naturlig udvikling hele tiden at åbne og lukke butikker. Nogle ligger måske i utidssvarende lokaler og skal derfor flyttes, andre skal lukkes fordi kundegrundlaget ikke er til stede længere. Andre steder skal der måske åbnes en ny butik på grund af byudvikling eller befolkningstilvækst. Den tilpasning af butiksnettet sker hele tiden i dagligvarekæderne.

(Artiklen fortsætter efter annoncen)

Hvorfor kommer der ikke en kæde, der hedder Coop alligevel?

I efteråret 2023 åbnede Coop 2 nye testbutikker under navnet Coop. Vi har gjort mange gode erfaringer med de nye butikker, og der er rigtigt mange ting, der vil leve videre og skal udrulles i andre af Coops butikker. Men vi har allerede to stærke kæder, som kunderne kender og holder af – SuperBrugsen og Kvickly. Dem vælger vi at fastholde og løbende forny yderligere. Vi må derudover erkende at opgaven med at omstille til en helt ny kæde er en større opgave end oprindeligt estimeret. Derfor stoppes tanken om Coop kæden.

Vender Irma tilbage?

Nej. Samarbejdet med OK betyder ikke, at Irma vender tilbage. Irma var tabsgivende og uden udsigt til, at udviklingen ville vende. Irma var blevet en suppleringsbutik, hvor selv de mest loyale Irma-kundesegmenter handlede dobbelt så meget i discount som i Irma.

Jeg har en konto i Coop Bank. Hvad sker der med mine penge?

Det er rigtigt, at Coop amba har indledt en proces med at sælge Coop Bank. Dit indestående eller dit lån i Coop Bank fortsætter på helt uændrede vilkår. Banken er ikke solgt endnu, og hvis der i fremtiden skulle ske en ændring, får du besked i god tid.

Læs mere om