Chili con linse
AFTENSMAD

Chili con linse

Gryderetten minder om chili con carne, men er helt grøn! Den er god med brød, ris, chips eller i store, varme tortillas. Eller tag en cowboyhat på, og lav den over bål.
  • 2 Personer

Det skal du bruge:

1 dl. rød splitlinse
1 stk. løg

2 fed hvidløg
1 stk. rød peber
1 spsk. olivenolie til stegning
1 tsk. røget paprika
2 tsk. spidskommen
2 dl. grøntsagsbouillon , kogende
3.5 dl. mosede tomater
200 g kogte bønner (sorte eller brune)
- salt

Til servering

1 stk. grøn chili (gerne jalapeno)
1 stk. avocado
0.5 dl. yoghurt (tyk)
1 stk. lime
- tortillachips (eller brød)

Sådan gør du

  1. 1
    Skyl linserne, og hæld dem i en gryde med rigeligt vand, der dækker. Kog dem møre i 15-20 minutter, og tilsæt om nødvendigt mere vand, så de ikke tørrer ud.
  2. 2
    Afdryp linserne, men gem kogevandet. Pil og hak løg og hvidløg. Skyl peberfrugten, og skær den i små tern.
  3. 3
    Steg det hele i olie i en stor gryde i et par minutter, uden at det tager farve.
  4. 4
    Tilsæt paprika, spidskommen, linser, kogevandet, bouillon og mosede tomater, og lad det koge uden låg i 10-15 minutter, til det hele er mørt og lækkert.
  5. 5
    Vend kogte bønner i de sidste 2 minutter af kogetiden. Smag til med salt.
  6. 6
    Skyl chilien, og skær den i skiver. Flæk avocadoen, fjern stenen, og skær kødet i tern. Servér chilien i skåle, og top med yoghurt, chili og avocado. Giv limeskiver og tortillachips til, og servér straks.