Chili con linse
- 2 Personer
Det skal du bruge:
1 dl. | rød splitlinse |
1 stk. | løg |
2 fed | hvidløg |
1 stk. | rød peber |
1 spsk. | olivenolie til stegning |
1 tsk. | røget paprika |
2 tsk. | spidskommen |
2 dl. | grøntsagsbouillon , kogende |
3.5 dl. | mosede tomater |
200 g | kogte bønner (sorte eller brune) |
- | salt |
Til servering
1 stk. | grøn chili (gerne jalapeno) |
1 stk. | avocado |
0.5 dl. | yoghurt (tyk) |
1 stk. | lime |
- | tortillachips (eller brød) |
Sådan gør du
-
1Skyl linserne, og hæld dem i en gryde med rigeligt vand, der dækker. Kog dem møre i 15-20 minutter, og tilsæt om nødvendigt mere vand, så de ikke tørrer ud.
-
2Afdryp linserne, men gem kogevandet. Pil og hak løg og hvidløg. Skyl peberfrugten, og skær den i små tern.
-
3Steg det hele i olie i en stor gryde i et par minutter, uden at det tager farve.
-
4Tilsæt paprika, spidskommen, linser, kogevandet, bouillon og mosede tomater, og lad det koge uden låg i 10-15 minutter, til det hele er mørt og lækkert.
-
5Vend kogte bønner i de sidste 2 minutter af kogetiden. Smag til med salt.
-
6Skyl chilien, og skær den i skiver. Flæk avocadoen, fjern stenen, og skær kødet i tern. Servér chilien i skåle, og top med yoghurt, chili og avocado. Giv limeskiver og tortillachips til, og servér straks.