Tøm køleskabet-efterårssuppe
AFTENSMAD

Tøm køleskabet-efterårssuppe

Inspireret af det mexikanske køkken. Mættende med bønner i suppen. Kog gerne 3 stjerneanis med i suppen, og tag dem op sammen med kanelstangen, før du blender suppen.
  • 4 Personer

Ingredienser

800 g porrer, rodfrugter, løg og hvidkål
200 g kartofler
4 fed hvidløg
1.2 l. grøntsagsbouillon
1 stk. kanelstang eller 1/4 tsk stødt kanel
- chiliflager eller cayennepeber
1 dåse kidneybønne
250 g hvide bønner eller kikærter
- salt
2 spsk. limesaft af 2 usprøjtede limefrugter eller citronsaft

Til servering

2 dl. græsk yoghurt 10%
- skal af 2 usprøjtede limefrugter
- salt
100 g grønkål
- chiliflage
- tortillachips

Sådan gør du

  1. 1
    Rens grøntsager og kartofler, og snit det hele groft.
  2. 2
    Pil og hak hvidløget. Kom alt i en gryde med vand og bouillon, kanelstang og chiliflager, og lad det simre under låg i ca. 15-20 minutter, til det er helt mørt.
  3. 3
    Tag kanelstangen op, og blend suppen med en stavblender.
  4. 4
    Kom bønnerne i, kog op, og smag suppen til med salt, chiliflager og limesaft (riv skallen af, før du presser frugten, og gem den).
  5. 5
    Smag yoghurten til med limeskal og salt.
  6. 6
    Fjern de grove ribber fra grønkålen, og skyl og hak den fint.
  7. 7
    Servering: Varm suppen op, og server den portionsanrettet med et drys grønkål og en klat yoghurt i og chiliflager og tortillachips ved siden af.