Sommerris
Risengrød om sommeren? Ja, da! Med husblas bliver grøden stiv, og så får den karakter af en sød sommerdessert. Servér med syltetøj eller lav din egen frugtcoulis til.

- 6 Personer
- 60 Minutes
ingredienser
2 dl. | grødris |
3 dl. | vand |
1.5 l. | mælk |
tsk. | salt |
1 spsk. | vanillesukker |
3 stk | husblas |
- | Syltetøj |
Sådan gør du
- 1.Kom grødris og vand i en gryde, og kog sammen i 2-3 minutter.
- 2.Tilsæt mælken og rør rundt.
- 3.Bring grøden i kog under omrøring.
- 4.Kog nu grøden videre under låg ved svag varme i 40-50 minutter.
- 5.Rør tit.
- 6.Læg husblas i blød i en skål med koldt vand i 5-10 minutter.
- 7.Afdryp husblas og rør i grøden.
- 8.Kom risen i en stor skål eller i portionsskåle.
- 9.Stil i køleskabet, lad stivne, det tager mindst 4 timer.
- 10.Server kold med en skefuld god syltetøj.