Sommerris

Risengrød om sommeren? Ja, da! Med husblas bliver grøden stiv, og så får den karakter af en sød sommerdessert. Servér med syltetøj eller lav din egen frugtcoulis til. 
Sommerris
  • 6 Personer
  • 60 Minutes

ingredienser

2 dl. grødris
3 dl. vand
1.5 l. mælk
tsk. salt
1 spsk. vanillesukker
3 stk husblas
- Syltetøj

Sådan gør du

  1. 1.Kom grødris og vand i en gryde, og kog sammen i 2-3 minutter.
  2. 2.Tilsæt mælken og rør rundt.
  3. 3.Bring grøden i kog under omrøring.
  4. 4.Kog nu grøden videre under låg ved svag varme i 40-50 minutter.
  5. 5.Rør tit.
  6. 6.Læg husblas i blød i en skål med koldt vand i 5-10 minutter.
  7. 7.Afdryp husblas og rør i grøden.
  8. 8.Kom risen i en stor skål eller i portionsskåle.
  9. 9.Stil i køleskabet, lad stivne, det tager mindst 4 timer.
  10. 10.Server kold med en skefuld god syltetøj.
Se, hvad vi ellers skriver om: #passer til sæsonen, #dessert, #få ingredienser og #børnevenligt