Salte kærnemælksvafler
BAGVæRK

Salte kærnemælksvafler

Har du en sjat kærnemælk til overs, så brug det til disse lækre madvafler. Du kan også lave vaflerne i en sød version. Så tilsætter du blot 4 spsk. sukker og eventuelt 1 tsk. stødt kardemomme til melblandingen.
  • 16 Personer

Ingredienser

300 g hvedemel
1 tsk. natron
1 nip salt
4 stk. æg sammenpiskede
4 dl. Kærnemælk
60 g smør smeltet

Tilbehør

- kogt skinke
- æg blødkogt
- grønt
- krydderurter

Sådan gør du

  1. 1
    Sigt mel, natron og salt sammen i en skål.
  2. 2
    Pisk æggene sammen og rør dem i. Tilsæt her-efter kærnemælken, lidt ad gangen. Rør kun lige, indtil ingredienserne er blandet. Der må gerne være små klumper.
  3. 3
    Vend til slut det smeltede smør i dejen.
  4. 4
    Varm et belgisk vaffeljern op og pensl det med en anelse smør.
  5. 5
    Bag vaflerne, til de er faste og gyldne. Lad dem køle et par minutter inden servering.
  6. 6
    Server vaflerne toppet f.eks. med kogte æg, dampet grønt, lidt skinke og urter.