Salte kærnemælksvafler

Har du en sjat kærnemælk til overs, så brug det til disse lækre madvafler. Du kan også lave vaflerne i en sød version. Så tilsætter du blot 4 spsk. sukker og eventuelt 1 tsk. stødt kardemomme til melblandingen.
Salte kærnemælksvafler
  • 16 Personer

Ingredienser

300 g hvedemel
1 tsk. natron
1 nip salt
4 stk æg sammenpiskede
4 dl. Kærnemælk
60 g smør smeltet

Tilbehør

- kogt skinke
- æg blødkogt
- grønt
- krydderurter

Sådan gør du

  1. 1.Sigt mel, natron og salt sammen i en skål.
  2. 2.Pisk æggene sammen og rør dem i. Tilsæt her-efter kærnemælken, lidt ad gangen. Rør kun lige, indtil ingredienserne er blandet. Der må gerne være små klumper.
  3. 3.Vend til slut det smeltede smør i dejen.
  4. 4.Varm et belgisk vaffeljern op og pensl det med en anelse smør.
  5. 5.Bag vaflerne, til de er faste og gyldne. Lad dem køle et par minutter inden servering.
  6. 6.Server vaflerne toppet f.eks. med kogte æg, dampet grønt, lidt skinke og urter.
Se, hvad vi ellers skriver om: #bagværk, #lette retter, #morgenmad og brunch og #mellemmåltider