Røget laks med krydderurtepandekage
Pandekager kommer i mange afskygninger, men de har én ting tilfælles: Alle slags er lækre. Her er den klassiske pandekagedej tryllet om til en grovere version fyldt med grøntsager, friske krydderurter og toppet med laks.

- 4 Personer
Ingredienser
2 stk | æg |
150 g | mel |
0.5 tsk. | sukker |
0.5 tsk. | salt |
1 tsk. | bagepulver |
2.5 dl. | mælk |
6 skiver | røget laks |
1 stk. | gulerod |
1 bundt | forårsløg |
1 bundt | kruspersille |
1 stk. | kørvel |
lidt | smør til stegning |
1 bæger | cremefraiche 18% lille bæger |
lidt | kørvel kruspersille og karse som topping |
Sådan gør du
- 1.Del æggene i æggeblommer og æggehvider. Bland hvedemel med sukker, salt og bagepulver. Rør mælk og æggeblommer i, til jævn konsistens er opnået. Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i dejen.
- 2.Skræl og riv guleroden og pil og skær forårsløg i tynde skiver på skrå (gem halvdelen til topping). Pluk og hak kruspersille og kørvel groft (gem lidt til topping). Vend krydderurter, revet gulerod og forårsløg i dejen.
- 3.Opvarm en pande eller en blinipande. Kom lidt smør på og bag pandekagerne 2-3 min. på hver side, til de er gyldne og gennembagte – der bliver ca. 12 stk.
- 4.Server krydderurte-pandekager toppet med stykker af røget laks, en teskefuld cremefraiche, krydderurter og fintsnittet forårsløg
Se, hvad vi ellers skriver om: #frokost,
#hovedret,
#passer til sæsonen,
#lette retter og #gæstemad og fest