Røget laks med krydderurtepandekage
- 4 Personer
Ingredienser
2 stk. | æg |
150 g | mel |
0.5 tsk. | sukker |
0.5 tsk. | salt |
1 tsk. | bagepulver |
2.5 dl. | mælk |
6 skiver | røget laks |
1 stk. | gulerod |
1 bundt | forårsløg |
1 bundt | kruspersille |
1 stk. | kørvel |
lidt | smør til stegning |
1 bæger | cremefraiche 18% lille bæger |
lidt | kørvel kruspersille og karse som topping |
Sådan gør du
-
1Del æggene i æggeblommer og æggehvider. Bland hvedemel med sukker, salt og bagepulver. Rør mælk og æggeblommer i, til jævn konsistens er opnået. Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i dejen.
-
2Skræl og riv guleroden og pil og skær forårsløg i tynde skiver på skrå (gem halvdelen til topping). Pluk og hak kruspersille og kørvel groft (gem lidt til topping). Vend krydderurter, revet gulerod og forårsløg i dejen.
-
3Opvarm en pande eller en blinipande. Kom lidt smør på og bag pandekagerne 2-3 min. på hver side, til de er gyldne og gennembagte – der bliver ca. 12 stk.
-
4Server krydderurte-pandekager toppet med stykker af røget laks, en teskefuld cremefraiche, krydderurter og fintsnittet forårsløg