Røget laks med krydderurtepandekage
FROKOST

Røget laks med krydderurtepandekage

Pandekager kommer i mange afskygninger, men de har én ting tilfælles: Alle slags er lækre. Her er den klassiske pandekagedej tryllet om til en grovere version fyldt med grøntsager, friske krydderurter og toppet med laks.
  • 4 Personer

Ingredienser

2 stk. æg
150 g mel
0.5 tsk. sukker
0.5 tsk. salt
1 tsk. bagepulver
2.5 dl. mælk
6 skiver røget laks
1 stk. gulerod
1 bundt forårsløg
1 bundt kruspersille
1 stk. kørvel
lidt smør til stegning
1 bæger cremefraiche 18% lille bæger
lidt kørvel kruspersille og karse som topping

Sådan gør du

  1. 1
    Del æggene i æggeblommer og æggehvider. Bland hvedemel med sukker, salt og bagepulver. Rør mælk og æggeblommer i, til jævn konsistens er opnået. Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i dejen.
  2. 2
    Skræl og riv guleroden og pil og skær forårsløg i tynde skiver på skrå (gem halvdelen til topping). Pluk og hak kruspersille og kørvel groft (gem lidt til topping). Vend krydderurter, revet gulerod og forårsløg i dejen.
  3. 3
    Opvarm en pande eller en blinipande. Kom lidt smør på og bag pandekagerne 2-3 min. på hver side, til de er gyldne og gennembagte – der bliver ca. 12 stk.
  4. 4
    Server krydderurte-pandekager toppet med stykker af røget laks, en teskefuld cremefraiche, krydderurter og fintsnittet forårsløg