Røget fisk med kærnemælksdressing
- 4 Personer
Brøddej
1 dl. | vand |
1 dl. | Kærnemælk |
10 g | gær |
150 g | fuldkornshhvedemel |
Brøddej, dag 2
3 dl. | lunt vand |
25 g | gær |
2 tsk. | fint salt |
650 g | hvedemel |
Kærnemælksdressing
3 dl. | Kærnemælk |
3 spsk. | olivenolie |
1 tsk. | knuste chiliflager |
3 spsk. | hakkede urter, f.eks. dild og persille |
- | salt og peber |
2 stk. | citroner |
3 spsk. | kapers |
Tilbehør
1 kg | nye kartofler |
2 stk. | røgede makrel eller fire røgede sild |
Sådan gør du
-
1Rør fordejen sammen i en skål. Dæk skålen med film, og lad den stå i stuetemperatur natten over.
-
2Kom resten af ingredienserne i skålen, og rør, indtil du har en samlet dej. Kom dejen ud på et meldrysset bord, og ælt den godt. Kom dejen tilbage i skålen, og dæk den med film eller et viskestykke. Lad dejen hæve 1 time.
-
3Drys lidt fuldkornshvedemel på bordet.
-
4Kom dejen herpå, og del den i to dele. Rul dem til pølser, og del dem i cirka 18 stykker. Form til boller, og læg dem på to bageplader med bagepapir.
-
5Efterhæv brødene i ca. 30 minutter.
-
6Sæt ovnen på 250 grader varmluft. Sæt bollerne ind i ovnen, og skru ned til 225 grader. Bag, indtil de er fint gyldne. Kig efter 10 minutter.
-
7Kog kartoflerne møre. Rør dressingen sammen, og smag til med salt og peber og lidt citronsaft.
-
8Server fisk og kartofler med dressing og boller med smør.