Røget fisk med kærnemælksdressing

Den lette dressingen løfter den lidt tunge fisk, som vi her serverer med kogte kartofler og gode, hjemmelavede kærnemælksboller. 
Røget fisk med kærnemælksdressing
  • 4 Personer

Brøddej

1 dl. vand
1 dl. Kærnemælk
10 g gær
150 g fuldkornshhvedemel

Brøddej, dag 2

3 dl. lunt vand
25 g gær
2 tsk. fint salt
650 g hvedemel

Kærnemælksdressing

3 dl. Kærnemælk
3 spsk. olivenolie
1 tsk. knuste chiliflager
3 spsk. hakkede urter, f.eks. dild og persille
- salt og peber
2 stk citroner
3 spsk. kapers

Tilbehør

1 kg nye kartofler
2 stk røgede makrel eller fire røgede sild

Sådan gør du

  1. 1.Rør fordejen sammen i en skål. Dæk skålen med film, 
og lad den stå i stuetemperatur natten over.
  2. 2.Kom resten af ingredienserne i skålen, og rør, indtil du 
har en samlet dej. Kom dejen ud på et meldrysset bord, og ælt den godt. Kom dejen tilbage i skålen, og dæk den med film eller et viskestykke. Lad dejen hæve 1 time.
  3. 3.Drys lidt fuldkornshvedemel på bordet.
  4. 4.Kom dejen herpå, og del den i to dele. Rul dem til pølser, 
og del dem i cirka 18 stykker. Form til boller, og læg dem 
på to bageplader med bagepapir.
  5. 5.Efterhæv brødene i ca. 30 minutter.
  6. 6.Sæt ovnen på 250 grader varmluft. Sæt bollerne ind 
i ovnen, og skru ned til 225 grader. Bag, indtil de er fint 
gyldne. Kig efter 10 minutter.
  7. 7.Kog kartoflerne møre. Rør dressingen sammen, 
og smag til med salt og peber og lidt citronsaft.
  8. 8.Server fisk og kartofler med dressing og 
boller med smør.
Se, hvad vi ellers skriver om: #frokost