Røget fisk med kærnemælksdressing
FROKOST

Røget fisk med kærnemælksdressing

Den lette dressingen løfter den lidt tunge fisk, som vi her serverer med kogte kartofler og gode, hjemmelavede kærnemælksboller. 
  • 4 Personer

Brøddej

1 dl. vand
1 dl. Kærnemælk
10 g gær
150 g fuldkornshhvedemel

Brøddej, dag 2

3 dl. lunt vand
25 g gær
2 tsk. fint salt
650 g hvedemel

Kærnemælksdressing

3 dl. Kærnemælk
3 spsk. olivenolie
1 tsk. knuste chiliflager
3 spsk. hakkede urter, f.eks. dild og persille
- salt og peber
2 stk. citroner
3 spsk. kapers

Tilbehør

1 kg nye kartofler
2 stk. røgede makrel eller fire røgede sild

Sådan gør du

  1. 1
    Rør fordejen sammen i en skål. Dæk skålen med film, 
og lad den stå i stuetemperatur natten over.
  2. 2
    Kom resten af ingredienserne i skålen, og rør, indtil du 
har en samlet dej. Kom dejen ud på et meldrysset bord, og ælt den godt. Kom dejen tilbage i skålen, og dæk den med film eller et viskestykke. Lad dejen hæve 1 time.
  3. 3
    Drys lidt fuldkornshvedemel på bordet.
  4. 4
    Kom dejen herpå, og del den i to dele. Rul dem til pølser, 
og del dem i cirka 18 stykker. Form til boller, og læg dem 
på to bageplader med bagepapir.
  5. 5
    Efterhæv brødene i ca. 30 minutter.
  6. 6
    Sæt ovnen på 250 grader varmluft. Sæt bollerne ind 
i ovnen, og skru ned til 225 grader. Bag, indtil de er fint 
gyldne. Kig efter 10 minutter.
  7. 7
    Kog kartoflerne møre. Rør dressingen sammen, 
og smag til med salt og peber og lidt citronsaft.
  8. 8
    Server fisk og kartofler med dressing og 
boller med smør.