Ribollita med sommergrønt
AFTENSMAD

Ribollita med sommergrønt

Ribollita er italiensk og betyder genkogt. Det er en fyldig suppe med kål og gennemvædede brødstykker, som du nemt kan varme op igen. Vi laver ribollitaen med sommerens grøntsager.  
  • 4 Personer

Ingredienser

1 stk. løg
2 stk fed hvidløg
1 spsk. olivenolie
2 stk stilke blegselleri
1 dåse hakkede tomater
1 dl. hakket bredbladet persille
- ca. 5 dl grønsags- eller hønsebouillon
100 g frisk spinat
- salt og peber
200 g italiensk daggammelt brød
1.5 spsk. olivenolie

Sådan gør du

  1. 1
    Hak løg og hvidløg, og svits i olie i en gryde.
  2. 2
    Skær selleri i små stykker, og svits med.
  3. 3
    Kom tomat, persille og bouillon i gryden, og lad simre ca. 15 minutter.
  4. 4
    Kom spinaten i, og lad den få et opkog, smag til med salt og peber.
  5. 5
    Skær brødet i tynde skiver.
  6. 6
    Fordel halvdelen af brødet i en tærteform eller ildfast form.
  7. 7
    Hæld halvdelen af suppen med fyld over.
  8. 8
    Læg brød over, og hæld resten af suppen over.
  9. 9
    Dryp olivenolie over.
  10. 10
    Lad trække minimum 30 minutter, så brødet kan suge væden til sig.
  11. 11
    Hvis du har forberedt rebollitaen, længe før I skal spise, kan du lune fadet i ovnen ved 175 grader.