ANNONCE ANNONCE DESSERT Pindeis med jordbær Læskende jordbæris på nemmeste vis. De frosne ispinde kan dyppes i lys eller hvid, smeltet chokolade og vendes i krymmel, hvis du har lyst til det. 6 Personer 200 Minutes Den lyse 500 g jordbær 1 dl Kondenseret mælk med sukker (den i dåse) 2 tsk. vaniljesukker Den mørke 500 g jordbær 4 spsk. Koncentreret hyldebærsaft Pynt 1 stk. Frysetørrede granatæblekerner ANNONCE Sådan gør du 1 Kom jordbær i en blender og tilføj kondenseret mælk og vaniljesukker. 2 Blend massen jævn og hæld den i ispindeformene. 3 Lad isene fryse i cirka 3 timer. 4 Kom jordbær og koncentreret hyldeblomstsaft i en blender og blend jævnt. 5 Smag til. Måske skal der mere sødme heri. Kom den blendede masse i formene, og frys den i 3 timer.Pynt med granatæbler PRINT ANNONCE Populære opskrifter bagværk Smuldrekage med bær i airfryer En hurtig smuldrekage, når gæsterne banker på døren. Kagen er fra Casper Sobczyks kogebog 100 airfryeropskrifter bagværk Kardemommesnurrer Skru op for kardemommesmagen med knuste kardemommefrø i dejen og i kardemommesirup og kardemommesukker, som drysses på toppen af de nybagte snurrer. Opskriften er fra Anholt Bageri og Gartneri snacks og tilbehør Episk sticky toffee pudding En yndlingsdessert fra barndommen lavet i bradepande – nem og altid populær. Opskriften er fra den britiske kok Jamie Olivers kogebog ’Helt Enkelt’ snacks og tilbehør Bananasplit i airfryer Lun og lækker bananasplit uden bål i haven. Opskriften er fra ”Sundt og sprødt med airfryer” af Michelle Kristensen, udgivet på Politikens Forlag bagværk Pocherede rabarber med creme anglaise og olivenolie Rabarbertid betyder delikate desserter. Her er en smuk anretning med sommerens syrlige stænger. Opskriften er fra Anholt Bageri og Gartneri snacks og tilbehør Isdessert med ristet hvid chokolade, miso-karamelsauce og friske figner I bogen ’Sæson – Årstidens måltider’ byder kok og foodstylist Clara Gillow Harborg på mad til alle fire årstider med opskrifter, der kæler for alle dine sanser. På en råkold vinterdag kan det være skønt at skrue op for sødt, salt og krydret i køkkenet. Her får du opskrifter, der giver varme i kinderne og får temperaturen til at stige – på den gode måde.
Tilsætningsstoffer Derfor kan ultraforarbejdede fødevarer være et problem De ultraforarbejdede fødevarer har vundet stort indpas i vores kost de seneste år. Men mange af de ultraforarbejdede produkter mangler næring, og det stigende forbrug kædes sammen med øget risiko for flere forskellige sygdomme. Her får du den korte forklaring på, hvorfor ultraforarbejdet mad kan være et problem
Supermarkeder Sådan undgår du ultraforarbejdede fødevarer i indkøbskurven "Spis hel mad, ikke ultraforarbejdet, og ikke for ofte." Sådan lyder ernæringseksperten Marit Kolbys simple råd, som dog langtfra er simpelt at følge. Her bliver du klædt på, så du nemmere kan spotte ultraforarbejdede fødevarer, næste gang du handler
Tilsætningsstoffer 5 typer af fødevarer du ikke vidste er ultraforarbejdede Det er ikke kun slik, sodavand og fastfood, der er ultraforarbejdet. Mange andre typer af fødevarer, som normalt anses for at være sunde, indgår under betegnelsen ultraforarbejdede fødevarer. Se 5 af dem her
Tilsætningsstoffer Supernørdequiz: Har du styr på E-numrene? EU’s liste over tilsætningsstoffer, der må bruges i maden, skal gøre det nemmere for os forbrugere at finde rundt i de forskellige stoffer, der bliver tilsat vores fødevarer. Men har du styr på hvad numrene E 330, 951 og 250 dækker over?
Forår Den lille, kloge fastelavnsquiz - vind fastelavnstønde med pynt Boller op, boller ned... Har du helt styr på traditioner, rasleri og fastelavnsboller? Svar på de 6 spørgsmål i quizzen og vær med i lodtrækningen om en fastelavnstønde med pynt. Fastelavnstønden koster 299 kroner KONKURRENCE
Indkøb Tilbud eller taget ved næsen: Husker du kiloprisen på toiletpapir eller prisen for et ark bagepapir?