Panna cotta med kærnemælk, bær og rugbrødsknas
- 4 Personer
Panna cotta
2.5 dl. | piske-fløde |
50 g | rørsukker |
1 | fed vaniljestang kornene |
3 blade | husblas |
2.5 dl. | Kærnemælk |
200 g | bær blåbær, jordbær eller hindbær |
Rugbrødsknas
100 g | revet fuldkornsrugbrød |
35 g | mandler snittede |
2 spsk. | muscovadosukker |
Sådan gør du
-
1Kom fløde, rørsukker og vanilje i en gryde, varm til kogepunktet, og lad det simre under omrøring i 5 minutter.
-
2Læg husblassen i blød i koldt vand i 5 minutter. Knug den af, og opløs den i den varme flødeblanding.
-
3Pisk, til husblassen er opløst, sigt blandingen, rør kærnemælk i, og fordel i 4 forme, der sættes koldt i mindst 4-5 timer.
-
4Lav i mellemtiden rugbrødsknas.
-
5Rist rugbrødet under omrøring i en tør pande, til væden fra brødet er fordampet, og det begynder at blive sprødt.
-
6Tilsæt mandlerne, og rist videre, til rugbrødskrummer og mandler er sprøde.
-
7Flyt panden fra varmen, rør sukkeret i, og lad det smelte.
-
8Afkøl knaset – det kan laves i forvejen.
-
9Før servering, vend panna cottaen ud af formene, og server med bær og rugbrødsknas.