Mexicanske æg
AFTENSMAD

Mexicanske æg

Æg og svitsede løg på en lun tortillapandekage udgør essensen af denne nemme opskrift, som du kan lave, hvis du ikke er til det helt store middagsræs i aften. 
  • 4 Personer

Ingredienser

2 stk. løg
400 g cherrytomat
10 stk. æg
- olivenolie
- salt og peber
4 stk. fuldkornstortillas
- lidt persille
- chilisauce

Sådan gør du

  1. 1
    Skær løg og tomat i mindre stykker, hold adskilt.
  2. 2
    Lun tortillas, og kom på fire tallerkener.
  3. 3
    Brug evt. en brødrister, så behøver du ikke tænde ovnen for så lidt.
  4. 4
    Kom lidt olie på en teflonpande, og knæk æggene ned i panden.
  5. 5
    Vend rundt, indtil massen stivnet.
  6. 6
    Krydr med salt og peber, og fordel over tortillas.
  7. 7
    Tør panden ren, og svits nu løg indtil de får lidt farve.
  8. 8
    Vend med tomat i et par minutter.
  9. 9
    Fordel tomat og løg over æggene, pynt med persille og server sammen med en flaske chilisauce.

Tip!

Hvis du ved, at alle rundt bordet, er glade for chili, kan du hakke en rød stor chili og stege den med tomaterne.