Luftige fuldkornsboller
FROKOST

Luftige fuldkornsboller

Fuldkorn gør disse boller dejligt mættende. Spis dem direkte fra ovnen med masser af smør og brug dem til madpakken dagen efter.
  • 12 Personer

Ingredienser

3 dl. kold mælk
2 dl. friskkogt vand direkte fra kedlen
50 g gær (en hel pakke)
1.5 tsk. salt
2 spsk. olie
100 g fuldkornshvedemel
600 g hvedemel

Sådan gør du

  1. 1
    Opløs 50 gær i 2 dl friskkogt vand blandet med 3 dl mælk.
  2. 2
    Tjek med lillefingerspidsen om væsken er lunken.
  3. 3
    Den må hellere være lidt for kold end lidt for varm.
  4. 4
    Kom 1 1/2 tsk. fint salt og 2 spsk. olie i.
  5. 5
    Rør 100 g fuldkornshvedemel i.
  6. 6
    Tilsæt 600 g hvedemel lidt ad gangen.
  7. 7
    Ælt ca 5 min.
  8. 8
    Dejen hæver under viskestykke en time.
  9. 9
    Tryk luften ud. Del dejen i to dele og rul dem til 2 pølser.
  10. 10
    Skær hver pølse i seks stykker.
  11. 11
    Form hvert stykke til en bolle.
  12. 12
    Læg dem på en plade med bagepapir.
  13. 13
    Bollerne efterhæver i 45 min. og bages i 25 min. på 200 grader i en forvarmet ovn (ikke varmluft)