Luftige fuldkornsboller
- 12 Personer
Ingredienser
3 dl. | kold mælk |
2 dl. | friskkogt vand direkte fra kedlen |
50 g | gær (en hel pakke) |
1.5 tsk. | salt |
2 spsk. | olie |
100 g | fuldkornshvedemel |
600 g | hvedemel |
Sådan gør du
-
1Opløs 50 gær i 2 dl friskkogt vand blandet med 3 dl mælk.
-
2Tjek med lillefingerspidsen om væsken er lunken.
-
3Den må hellere være lidt for kold end lidt for varm.
-
4Kom 1 1/2 tsk. fint salt og 2 spsk. olie i.
-
5Rør 100 g fuldkornshvedemel i.
-
6Tilsæt 600 g hvedemel lidt ad gangen.
-
7Ælt ca 5 min.
-
8Dejen hæver under viskestykke en time.
-
9Tryk luften ud. Del dejen i to dele og rul dem til 2 pølser.
-
10Skær hver pølse i seks stykker.
-
11Form hvert stykke til en bolle.
-
12Læg dem på en plade med bagepapir.
-
13Bollerne efterhæver i 45 min. og bages i 25 min. på 200 grader i en forvarmet ovn (ikke varmluft)