Køleskabsdej
- 4 Personer
Dej
1 l. | vand(stuetemperatur) |
3 g | gær |
1.1 kg | hvedemel |
200 g | fuldkornsmel, fx rug eller ølandshvede |
25 g | salt |
Sådan gør du
-
1Hæld vandet i en røreskål og smuldr gæren i. Rør, til gæren er opløst.
-
2Tilsæt halvdelen af melet, og lad dejen hvile cirka 15 min.
-
3Rør resten af melet i sammen med salt, og ælt dejen i cirka 10 min enten med en ske eller på en røremaskine.
-
4Kom dejen i beholder med låg smurt med olie. Læg låg på, og sæt den i køleskab i mindst 12 timer. Husk der skal være plads til, at dejen kan hæve.
-
5Dag 1-5: Tag den mængde dej ud, som du skal bruge, og lad den stå på køkkenbordet i cirka 1 time.
-
6Tænd ovnen på 235 grader eller 220 grader, hvis du bruger varmluft. Form dejen som beskrevet længere nede. Lad dejen efterhæve i cirka 15-20 minutter. Bag dejen, til den er gylden, sprød og lyder hult, når du banker på undersiden.
Tip!
Tilsæt cirka 50 g blandede kerner eller rosiner til dejen. Vil du gerne have en ”finere” dej, så brug sigtet rugmel i stedet for fuldkornsmel.