Kærnemælksmarineret lammeculotte
FROKOST

Kærnemælksmarineret lammeculotte

Kødet skal have mindst 8 timer i køleskabet, men så bliver du også belønnet med den intense smag af krydret og marineret lam.
  • 4 Personer

Ingredienser

3 stk. lammeculotter ca.800 g
2.5 dl. Kærnemælk
1 stk. fed hvidløg
1 tsk. stødt spidskomme
1 tsk. stødt koriander
0.75 tsk. salt
0.5 tsk. sukker
0.25 stk. citron Riv skalden af en citron, kan udelades.
4 kviste oregano

Tilbehør

- Couscoussalat:
- tzatziki

Sådan gør du

  1. 1
    Skær hver lammeculotte i 2-3 stykker.  
  2. 2
    Bland ingredienserne i en skål. Læg lammestykkerne i en frysepose, og hæld marinaden over. Bland kød og marinade godt rundt i posen.  
  3. 3
    Læg posen i køleskab, og lad kødet marinere i 8-24 timer.  
  4. 4
    Tag lammestykkerne op af marinaden, og dup dem tørre med køkkenrulle.   
  5. 5
    Pensl med olie og steg/gril stykkerne, til de er brunede. Læg dem herefter i et ovnfast fad, og steg dem i ovnen ved 150 grader til en centrumstemperatur på 65-68 grader.