Julekugler med ingefær og glasur
BAGVæRK

Julekugler med ingefær og glasur

Du kan for ekesempel hænge de lækre julekugler på juletræet eller i vinduet. Hvis du altså kan vente med at spise dem. 
  • 10 Personer

Ingredienser

160 g hvedemel
50 g mandelmel
100 g sukker
0.5 tsk. bagepulver
1.25 tsk. stødt ingefær
nip flage salt
125 g koldt smør i tern
tsk. flydende honning

Dekorationsglasur

100 g flormelis
1 tsk. citronsaft
1 tsk. æggehvide
lidt fintrevet skal fra ½ citron

Sådan gør du

  1. 1
    Tænd ovnen på 160 C varmluft. Bland alle de tørre ingredienser i en skål.
  2. 2
    Kom smørret og honningen i skålen og gnid det ind i melblandingen. Saml dejen. Den føles tør til at starte med, men melet skal nok optages af smørret. Lad dejen hvile på køl i 15-30 min.
  3. 3
    Rul dejen ud mellem 2 stykker bagepapir til en tykkelse på 2-3 mm. Stik kagerne ud med rund udstikker. Fjern den resterende dej rundt om de udstukne cirkler. Gentag processen, til du har brugt al dejen. Prik evt. et hul i toppen af hver kage med et sugerør, så kan du sætte snor i dem, efter de er bagt.
  4. 4
    Bag kagerne i midten af ovnen i ca. 12 minutter, til de er gyldne og en smule hævede, hold øje med dem undervejs, de kan pludselig skifte farve.
  5. 5
    Lad kagerne køle helt af på en rist.
  6. 6
    Dekorationsglasur med citron: Afhængig af, hvilket mønster du vil tegne med glasuren, kan du ende med at skulle bruge mere/mindre glasur. Lav evt. lidt ad gangen, så du undgår spild. Sigt flormelissen ned i en skål. Pisk æggehviden let sammen med en gaffel. Tilsæt æggehvide og citronsaft gradvis, og rør den ud i flormelissen. Rør grundigt for at undgå klumper. Konsistensen skal være tyk og ganske lidt flydende, så mønstret ikke flyder sammen på kagerne. Smag evt. til med citronskal.
  7. 7
    Kom glasuren i en sprøjtepose med en meget lille tyl. Fordel glasuren på kagerne. Lad dem gerne tørre en lille times tid inden servering.