Indkogt laks med asparges
- 4 Personer
Ingredienser
400 g | laksefilet med skind |
8 dl. | vand |
1 spsk. | salt |
1 stk. | laurbærblad |
5 stk. | hvide peberkorn |
1 stk. | porre i skiver |
- | dildstilke |
3 spsk. | hvidvinseddike |
1 stk. | bundt grønne asparges |
4 spsk. | mayonnaise |
4 spsk. | græsk yoghurt |
1 stk. | fed hvidløg |
50 g | ørredrogn eller stenbiderrogn |
Sådan gør du
-
1Sæt ovnen på 200 grader.
-
2Læg laksen med skindsiden nedad i en ildfast form med høj kant.
-
3Kom vand og krydderier i formen.
-
4Pak formen ind i sølvpapir, og stil i ovnen.
-
5Bag fisken i 20 minutter.
-
6Tag ud, og lad den køle helt af under sølvpapiret.
-
7Bræk den nederste trævlede del af aspargesene, og damp møre i ca. 1 minut, og afdryp.
-
8Rør mayonnaise og græsk yoghurt sammen. og smag til med revet hvidløg.
-
9Bræk laksen i fire dele, og anret på små bunker asparges.
-
10Top med creme og rogn.