Fyldte tomater med bulgur og gedeost
AFTENSMAD

Fyldte tomater med bulgur og gedeost

Krydrede med mynte. Måske verdens bedste picnicmad.
  • 4 Personer

Ingredienser

2 dl. bulgur
2 spsk. olivenolie
- Lidt salt og peber
1 stk. forårsløg
3 spsk. finthakket mynte
2 spsk. lyse rosiner
8 stk tomater Anvend 8 stks, hvis de er mellemstore
120 g gedeost

Sådan gør du

  1. 1
    Kog bulgur efter anvisning på emballagen.  
  2. 2
    Bland bulgur med olie, og krydr med salt og peber. Hak forårsløg fint. Bland bulgur med forårsløg, mynte og rosiner.  
  3. 3
    Skær et låg af hver tomat og fjern indmaden (stil indmaden i køleskabet til morgendagens salat eller sauce).  
  4. 4
     Sæt tomater på en bradepande med bagepapir. Fyld tomaterne med bulgur. Skær gedeost i skiver og stik skiverne ned i fyldet.  
  5. 5
     Læg tomatlågene ved siden af de fyldte tomater på bradepanden. Bag tomaterne, indtil osten begynder at smelte let. Kig efter 10 minutter. Sæt eventuelt låg på tomaterne, og server med godt brød eller en grøn salat.