Cremet karrysuppe med blomkål
AFTENSMAD

Cremet karrysuppe med blomkål

Hvis suppen skal mætte ekstra godt, kan du også servere den med ris som en gryderet. Desuden kan blomkål erstattes med kartofler. Opskriften er fra bogen ”Grøn mad - grøn energi. 100 opskrifter til en grønnere livsstil” af Johanne Mosgaard.
  • 4 Personer

Ingredienser

1 stk. løg , stort
2 spsk. olie til stegning
4 fed hvidløg
1 spsk. madraskarry
2 tsk. friskrevet ingefær
1 stk. blomkål
4 stk. gulerødder
1 stk. grøntsagsbouillonterning
6 dl. kogende vand
1 dåse kokosmælk
240 g grønne kogte linser eller kogte kikærter
- salt
1 stk. lime
- naanbrød
- Friske koriander
- cashewnødder

Sådan gør du

  1. 1
    Hak løget fint og varm en stor gryde med olie. Svits løget, til det er gennemsigtigt, og tilsæt finthakket hvidløg, karry og friskrevet ingefær.
  2. 2
    Skær blomkålen i små buketter og gulerødderne i tynde skiver og kom dem i gryden.
  3. 3
    Rør bouillonterningen ud med vand og kom det i gryden sammen med kokosmælk og linser.
  4. 4
    Bring grydens indhold i kog, skru ned til middel varme og lad det simre i 10-15 minutter, til blomkålen er mør.
  5. 5
    Smag suppen til med salt og limesaft. Servér med naanbrød, finthakket frisk koriander og cashewnødder.