Frittata med nye kartofler og rygeostcreme
AFTENSMAD

Frittata med nye kartofler og rygeostcreme

En dejlig nem grøn sommerret, perfekt til at tage med ud i det blå, da den kan nydes både varm, lun eller kold. Fritattaen er oprindelig en spansk kartoffel-æggekage, men her er den lavet med et dansk og særligt sommerligt twist med dild, radiser og rygeost-creme. En fritatta er nemmest at lave med en teflon eller slip-let pande. En jernpande kan bruges, men kræver lidt mere håndelag og olie i forhold til at få vendt fritattaen ud af panden.
  • 4 Personer

Frittata:

2 dl. neutral olie evt. vindruekerneolie
3 spsk. olivenolie
500 g nye små kartofler
4 stk. mellemstore løg
1 tsk. havsalt
8 ml. æg
1 bundt dild,
0.5 dl. mælk eller vand
- friskkværnet peber

Rygeostcreme:

3 spsk. rygeost
3 spsk. yoghurt naturel
- peber

1 bundt radiser
- mælk eller vand Evt. lidt mælk eller vand
- salt

Sådan gør du

  1. 1
    Skær kartoflerne i tynde skiver på ca. 3-4 mm, brugevt. et mandolinjern. Skræl løgene og skær dem ligeledes i tynde skiver.
  2. 2
    Varm olien på en pande og start med at stege løgene over medium varme, til de er bløde og klare. Det tager lidt tid, så vær ikke for utålmodig. Tag løgene af varmen, men undgå at få for meget af olien med. Steg nu kartoffelskiverne ved mellemhøj varme, til de begynder at blive møre. Det tager omtrent 10 minutter med jævnlig omrøring. Tilføj løgene og tilsæt salt. Smag til. Grøntsagsblandningen skal være godt saltet, da æggene er uden salt. Vend sammen og lad blandingen stå over lav varme, mens æggeblandingen røres sammen.
  3. 3
    Pisk æggene med væsken, friskkværnet peber og hakket dild og hæld over kartoflerne. Skru ned på laveste varme og dæk panden med et låg eller lidt sølvpapir. Lad den stå og stege i ca. 12-15 minutter, eller til den virker fast, men med en blød overflade.
  4. 4
    Nu skal æggekagen vendes rundt. Dette kan gøres ved at sættes en tallerken direkte over panden, holde siderne fast med et viskestykke og vende hurtigt rundt. Alternativt kan fritattaen lempes over på et fad, for derefter at vende rundt med en anden tallerken, og så igen lempes over på panden. Det kræver lidt håndelag, men er lettere, end det lyder.
  5. 5
    Steg fritattaen færdig på modsatte side, ca. 5 minutter. Rør rygeosten med yoghurt, salt og peber, og tynd den evt. med lidt mælk eller vand. Skær radiserne i tynde skiver og servér fritattaen med rygeostcremen, tynde skiver af radise og frisk dild. Velbekomme.