Frittata med nye kartofler og rygeostcreme
- 4 Personer
Frittata:
2 dl. | neutral olie evt. vindruekerneolie |
3 spsk. | olivenolie |
500 g | nye små kartofler |
4 stk. | mellemstore løg |
1 tsk. | havsalt |
8 ml. | æg |
1 bundt | dild, |
0.5 dl. | mælk eller vand |
- | friskkværnet peber |
Rygeostcreme:
3 spsk. | rygeost |
3 spsk. | yoghurt naturel |
- | peber |
1 bundt | radiser |
- | mælk eller vand Evt. lidt mælk eller vand |
- | salt |
Sådan gør du
-
1Skær kartoflerne i tynde skiver på ca. 3-4 mm, brugevt. et mandolinjern. Skræl løgene og skær dem ligeledes i tynde skiver.
-
2Varm olien på en pande og start med at stege løgene over medium varme, til de er bløde og klare. Det tager lidt tid, så vær ikke for utålmodig. Tag løgene af varmen, men undgå at få for meget af olien med. Steg nu kartoffelskiverne ved mellemhøj varme, til de begynder at blive møre. Det tager omtrent 10 minutter med jævnlig omrøring. Tilføj løgene og tilsæt salt. Smag til. Grøntsagsblandningen skal være godt saltet, da æggene er uden salt. Vend sammen og lad blandingen stå over lav varme, mens æggeblandingen røres sammen.
-
3Pisk æggene med væsken, friskkværnet peber og hakket dild og hæld over kartoflerne. Skru ned på laveste varme og dæk panden med et låg eller lidt sølvpapir. Lad den stå og stege i ca. 12-15 minutter, eller til den virker fast, men med en blød overflade.
-
4Nu skal æggekagen vendes rundt. Dette kan gøres ved at sættes en tallerken direkte over panden, holde siderne fast med et viskestykke og vende hurtigt rundt. Alternativt kan fritattaen lempes over på et fad, for derefter at vende rundt med en anden tallerken, og så igen lempes over på panden. Det kræver lidt håndelag, men er lettere, end det lyder.
-
5Steg fritattaen færdig på modsatte side, ca. 5 minutter. Rør rygeosten med yoghurt, salt og peber, og tynd den evt. med lidt mælk eller vand. Skær radiserne i tynde skiver og servér fritattaen med rygeostcremen, tynde skiver af radise og frisk dild. Velbekomme.