Flødesauce med svampe og bagt laks
- 4 Personer
Ingredienser
700 g | lakseside |
0.5 stk. | citron |
1 spsk. | olie |
lidt | salt og sort peber |
4 stk. | æbler små |
3 dl. | basmatiris |
Sauce
30 g | tørrede svampe f.eks. kantareller og morkler |
3 dl. | kogende vand |
250 g | svampe friske |
4 dl. | piskefløde |
lidt | sojasauce |
Sådan gør du
-
1Sæt ovnen på 200 C.
-
2Læg laksen på en bradepande med bagepapir.
-
3Bland citron og olie med salt og peber, og hæld over fisken.
-
4Sæt æblerne på bradepanden.
-
5Bag fisk og æbler i cirka 25 minutter. Måske skal æblerne have lidt længere tid end fisken.
-
6Kog ris efter anvisning på emballagen.
-
7Kom de tørrede svampe i en skål, og hæld vand på. Lad dem stå i 3 minutter, og hæld derefter væden gennem et kaffefilter eller et tyndt klæde. På den måde fjerner du eventuelt sand.
-
8Skyl de tørrede svampe, og afdryp. Kom væde fra svampe, udblødte svampe, ferske svampe og fløde i en gryde.
-
9Lad simre uden låg, indtil saucen tykner. Smag til med soja og peber. Server med ris, laks og æble.
Tip!
Lav en stor portion sauce. Hvis der bliver lidt tilovers, smager det fantastisk på en pasta i morgen.