Flødesauce med svampe og bagt laks
Ah, flødesauce og laks er som 2 alen af 1 stykke. Her har vi valgt at bage laksen sammen med æbler for at få lidt syre til retten, og den intense smag af svampene går godt til både fisk og sauce.

- 4 Personer
Ingredienser
700 g | lakseside |
0.5 stk. | citron |
1 spsk. | olie |
lidt | salt og sort peber |
4 stk | æbler små |
3 dl. | basmatiris |
Sauce
30 g | tørrede svampe f.eks. kantareller og morkler |
3 dl. | kogende vand |
250 g | svampe friske |
4 dl. | piskefløde |
lidt | sojasauce |
Sådan gør du
- 1.Sæt ovnen på 200 C.
- 2.Læg laksen på en bradepande med bagepapir.
- 3.Bland citron og olie med salt og peber, og hæld over fisken.
- 4.Sæt æblerne på bradepanden.
- 5.Bag fisk og æbler i cirka 25 minutter. Måske skal æblerne have lidt længere tid end fisken.
- 6.Kog ris efter anvisning på emballagen.
- 7.Kom de tørrede svampe i en skål, og hæld vand på. Lad dem stå i 3 minutter, og hæld derefter væden gennem et kaffefilter eller et tyndt klæde. På den måde fjerner du eventuelt sand.
- 8.Skyl de tørrede svampe, og afdryp. Kom væde fra svampe, udblødte svampe, ferske svampe og fløde i en gryde.
- 9.Lad simre uden låg, indtil saucen tykner. Smag til med soja og peber. Server med ris, laks og æble.
Tip!
Lav en stor portion sauce. Hvis der bliver lidt tilovers, smager det fantastisk på en pasta i morgen.