Bradepande med safranboller
- 12 Personer
- 45 Minutes
Ingredienser
150 g | smør eller margarine |
5 dl. | madlavningsfløde |
50 g | gær til søde deje |
1 dl. | Dansukker Lys Sirup |
1 dl. | Dansukker Sukker |
1 tsk. | salt |
200 g | kvark |
1 g | safran |
2 stk | æg |
18 dl. | hvedemel |
100 g | smør eller margarine |
150 g | mandelmasse |
100 g | rosin |
2 dl. | Finthakkede mandler |
- | Sammenpisket æg |
- | Dansukker Perlesukker |
- | Mandelspåner |
- | En bradepande |
- | bagepapir |
Sådan gør du
-
1Smelt fedtstoffet i en kasserolle på komfuret.
-
2Tilsæt fløden, og varm op, til det er lunkent (ca. 37°).
-
3Gæren smuldres i en skål.
-
4Tilsæt det til smør og fløde, og rør, indtil gæren er opløst.
-
5Tilsæt sirup, sukker, salt, kvark, safran og æg.
-
6Tilsæt melet lidt ad gangen, indtil dejen slipper skålen.
-
7Ælt dejen, indtil den er blank og smidig.
-
8Lad dejen hæve under et klæde i ca. 30 minutter.
-
9Læg bagepapir i bradepanden og riv mandelmassen.
-
10Læg dejen på et meldrysset bord, og ælt dejen, indtil den er smidig.
-
11Del dejen i to stykker, som hver rulles ud på et meldrysset bord i rektangulære plader.
-
12Smør et tyndt lag smør/margarine på dejpladerne.
-
13Strø den revne mandelmasse, rosiner og mandler over.
-
14Rul kagen sammen.
-
15Skær rullerne i mindre stykker, som lægges i bradepanden.
-
16Lad dejen hæve under et klæde i ca. 30 minutter.
-
17Pensles med æg og pyntes med perlesukker og mandelspåner.
-
18Bag bollerne nederst i ovnen ved 200º i ca. 25 minutter.
-
19Lad bollerne køle af på en rist under et klæde.
-
20I stedet for en stor bradepande kan du lægge bollerne i flere mindre forme.