Bradepande med safranboller
BAGVæRK

Bradepande med safranboller

Smukke, gule boller, som får farve fra den delikate safran. Smager lidt som kage uden at være det. Prøv dem til fødselsdagen med rigeligt smør eller dyp den i teen med mælk. 
  • 12 Personer
  • 45 Minutes

Ingredienser

150 g smør eller margarine
5 dl. madlavningsfløde
50 g gær til søde deje
1 dl. Dansukker Lys Sirup
1 dl. Dansukker Sukker
1 tsk. salt
200 g kvark
1 g safran
2 stk æg
18 dl. hvedemel
100 g smør eller margarine
150 g mandelmasse
100 g rosin
2 dl. Finthakkede mandler
- Sammenpisket æg
- Dansukker Perlesukker
- Mandelspåner
- En bradepande
- bagepapir

Sådan gør du

  1. 1
    Smelt fedtstoffet i en kasserolle på komfuret.
  2. 2
    Tilsæt fløden, og varm op, til det er lunkent (ca. 37°).
  3. 3
    Gæren smuldres i en skål.
  4. 4
    Tilsæt det til smør og fløde, og rør, indtil gæren er opløst.
  5. 5
    Tilsæt sirup, sukker, salt, kvark, safran og æg.
  6. 6
    Tilsæt melet lidt ad gangen, indtil dejen slipper skålen.
  7. 7
    Ælt dejen, indtil den er blank og smidig.
  8. 8
    Lad dejen hæve under et klæde i ca. 30 minutter.
  9. 9
    Læg bagepapir i bradepanden og riv mandelmassen.
  10. 10
    Læg dejen på et meldrysset bord, og ælt dejen, indtil den er smidig.
  11. 11
    Del dejen i to stykker, som hver rulles ud på et meldrysset bord i rektangulære plader.
  12. 12
    Smør et tyndt lag smør/margarine på dejpladerne.
  13. 13
    Strø den revne mandelmasse, rosiner og mandler over.
  14. 14
    Rul kagen sammen.
  15. 15
    Skær rullerne i mindre stykker, som lægges i bradepanden.
  16. 16
    Lad dejen hæve under et klæde i ca. 30 minutter.
  17. 17
    Pensles med æg og pyntes med perlesukker og mandelspåner.
  18. 18
    Bag bollerne nederst i ovnen ved 200º i ca. 25 minutter.
  19. 19
    Lad bollerne køle af på en rist under et klæde.
  20. 20
    I stedet for en stor bradepande kan du lægge bollerne i flere mindre forme.