Blomkålssalat med tranebær, hasselnødder og karse

Smuk salat, der bliver smukkere, jo tyndere du snitter blomkålen. Knaser dejligt med panderistede hasselnødder på.
Blomkålssalat med tranebær, hasselnødder og karse
  • 4 Personer

Ingredienser

30 g haselnød
spsk. rapsolie
1 tsk. fint salt
stk. blomkål
dl. tørrede tranebær og/eller solbær
- En lille bakket klippet karse

Dressing

3 spsk. rapsolie
1 spsk. æbleeddike
- salt og peber

Sådan gør du

  1. 1.Kom olie og hasselnødder på en pande og rist dem over middel varme, til de er gyldne.
  2. 2.Drys med salt og rist dem yderligere 1-2 min.
  3. 3.Lad dem herefter afkøle på køkkenrulle.
  4. 4.Skær blomkål i meget tynde skiver. Brug evt. et mandolinjern.
  5. 5.Lav dressing ved at blande rapsolie, æbleeddike, salt og peber og vend det med blomkål.
  6. 6.Hak de tørrede bær og hasselnødderne groft og bland i salaten sammen med klippet karse.
  7. 7.Smag evt. salaten til med salt og eddike inden servering.
  8. 8.Server som grønt tilbehør til stegt kød eller fisk.
Se, hvad vi ellers skriver om: #frokost, #snacks og tilbehør og #vegetar