Quinoa-pandekager med tofu og grønt
- 4 Personer
Revet tofu med paprikasauce
400 g | fast tofu |
- | olivenolie til stegning |
1 dl. | ketchup |
1 spsk. | æblecidereddike |
2 spsk. | ahornsirup |
1 spsk. | olivenolie |
1 spsk. | sojasauce |
2 spsk. | sød paprika |
0.5 tsk. | hvidløgspulver |
1 tsk. | chilipulver |
Quinoa-pandekager
4 dl. | quinoa |
7 dl. | vand |
1 tsk. | bagepulver |
0.5 tsk. | salt |
- | olivenolie til stegning |
Cashewdressing
75 g | cashewnødder |
1 dl. | vand |
1 spsk. | citronsaft |
1 fed | hvidløg |
0.5 tsk. | salt |
Til servering
- | rucola |
- | agurk |
- | spirer |
- | cashewdressing |
- | tofu |
Sådan gør du
-
1Pres overskydende væske fra tofuen med et rent viskestykke. Riv tofuen på et rivejern, så den bliver helt trevlet.
-
2Varm en stor pande med olie og steg tofuen let gylden.
-
3Rør en sauce sammen af ketchup, æblecidereddike, sirup, olie, sojasauce, paprika, hvidløgspulver og chilipulver.
-
4Hæld saucen på panden med tofu og skru ned. Lad det simre nogle minutter, så saucen karamelliserer.
-
5Blend quinoa, vand, bagepulver og salt, til du får en helt cremet pandekagedej.
-
6Varm en pande med lidt olie. Fordel ca. 1 dl dej på midten af panden og brug en ske til at smøre dejen ud til en pandekage på størrelse med en lille desserttallerken.
-
7Steg pandekagerne gyldne på begge sider.
-
8Læg 75 g cashewnødder i blød, enten 4 timer i koldt vand eller mini- mum 30 minutter i kogende vand. Sigt iblødsætningsvandet fra og blend cashewnødder med 1 dl vand, 1 spsk. citronsaft, 1 fed hvidløg og ½ tsk. salt, til dressingen er cremet.
-
9Servér med revet tofu, rucola, agurk, friske spirer og dressing.