Quinoa-pandekager med tofu og grønt
AFTENSMAD

Quinoa-pandekager med tofu og grønt

Fordi de saftige små pandekager er lavet på quinoa, er de naturligt glutenfri og rige på protein. Pssst… De smager også godt med syltetøj. Opskriften er fra bogen ”Grøn mad - grøn energi. 100 opskrifter til en grønnere livsstil” af Johanne Mosgaard
  • 4 Personer

Revet tofu med paprikasauce

400 g fast tofu
- olivenolie til stegning
1 dl. ketchup
1 spsk. æblecidereddike
2 spsk. ahornsirup

1 spsk. olivenolie
1 spsk. sojasauce
2 spsk. sød paprika
0.5 tsk. hvidløgspulver
1 tsk. chilipulver

Quinoa-pandekager

4 dl. quinoa
7 dl. vand
1 tsk. bagepulver
0.5 tsk. salt
- olivenolie til stegning

Cashewdressing

75 g cashewnødder
1 dl. vand
1 spsk. citronsaft
1 fed hvidløg
0.5 tsk. salt

Til servering

- rucola
- agurk
- spirer
- cashewdressing
- tofu

Sådan gør du

  1. 1
    Pres overskydende væske fra tofuen med et rent viskestykke. Riv tofuen på et rivejern, så den bliver helt trevlet.
  2. 2
    Varm en stor pande med olie og steg tofuen let gylden.
  3. 3
    Rør en sauce sammen af ketchup, æblecidereddike, sirup, olie, sojasauce, paprika, hvidløgspulver og chilipulver.
  4. 4
    Hæld saucen på panden med tofu og skru ned. Lad det simre nogle minutter, så saucen karamelliserer.
  5. 5
    Blend quinoa, vand, bagepulver og salt, til du får en helt cremet pandekagedej.
  6. 6
    Varm en pande med lidt olie. Fordel ca. 1 dl dej på midten af panden og brug en ske til at smøre dejen ud til en pandekage på størrelse med en lille desserttallerken.
  7. 7
    Steg pandekagerne gyldne på begge sider.
  8. 8
    Læg 75 g cashewnødder i blød, enten 4 timer i koldt vand eller mini- mum 30 minutter i kogende vand. Sigt iblødsætningsvandet fra og blend cashewnødder med 1 dl vand, 1 spsk. citronsaft, 1 fed hvidløg og ½ tsk. salt, til dressingen er cremet.
  9. 9
    Servér med revet tofu, rucola, agurk, friske spirer og dressing.