Pizzatwisters med skinke
- 4 Personer
Dej:
0.5 pakke | gær |
2.5 dl. | lunkent vand |
125 g | grahamsmel |
0.5 tsk. | salt |
1 tsk. | sukker |
1 spsk. | olie |
250 g | hvedemel |
Fyld:
8 spsk. | tomatsovs |
100 g | skinkestrimler |
140 g | revet ost |
Sådan gør du
-
1Lun vand i en lille gryde, så det bliver lillefingervarmt. Smuldr gæren ned i en stor skål, og hæld vandet over. Rør med en røreske, til gæren er opløst. Tilsæt salt, sukker, olie og grahamsmel. Rør rundt.
-
2Kom lidt hvedemel i ad gangen. Når det bliver svært at røre dejen i skålen, hælder du dejen ud på køkkenbordet. Ælt dejen i 5 minutter.
-
3Kom dejen tilbage i skålen, og dæk den med et rent viskestykke. Lad den hæve et lunt sted i en time.
-
4Tænd ovnen på 180 grader. Læg bagepapir på hver af de to bageplader.
-
5Rul dejen ud på et meldrysset bord, til den bliver 30 x 40 centimeter.
-
6Smør de 10 centimeter i midten (på langs) med halvdelen af tomatsovsen. Husk at smøre det helt ud til kanten på den lange led.
-
7Drys med halvdelen af skinkestrimlerne og halvdelen af den revne ost. Fold nu den ene side uden fyld hen over fyldet.
-
8Smør resten af tomatsovsen på den dej, du lige har foldet ind over fyldet. Drys med resten af skinkestrimlerne og den revne ost. Fold det sidste stykke dej ind over fyldet.
-
9Skær dejen ud i 3 centimeter brede stænger. Snur en stang to gange rundt om sig selv, og læg den på en bageplade. Forsæt sådan med resten af stængerne.
-
10Bag dine pizzatwisters i 12-15 minutter i ovnen.