Salte gulerodsvafler med avocado og grøn pesto
FROKOST

Salte gulerodsvafler med avocado og grøn pesto

De mættende madvafler med avocado fungerer godt som mellemmåltid, men prøv dem også til en ekstra lækker morgenmad. Opskriften er fra bogen ”Grøn mad - grøn energi. 100 opskrifter til en grønnere livsstil” af Johanne Mosgaard
  • 4 Personer

Vafler

300 g kikærtemel eller hvedemel
2 tsk. bagepulver
1 nip salt
5 dl. mælk
2 spsk. olivenolie + ekstra til at smøre vaffeljernet
300 g revne gulerødder

Topping

- pesto
- avocado
- spirer
- ristede pinjekerner eller mandler
- friskkværnet peber og flagesalt

Grøn pesto

1 bundt frisk basilikum
1 håndfuld rucola
1 dl. olivenolie
1 spsk. gærflager eller parmesan (kan undlades)
40 g pinjekerner eller mandler + ekstra til topping
1 fed hvidløg
- flagesalt

Sådan gør du

  1. 1
    Pisk en dej af kikærtemel, bagepulver, salt, mælk og olie.
  2. 2
    Riv gulerødder groft på et rivejern og vend dem i dejen.
  3. 3
    Lad dejen hvile i 10 minutter, imens dit vaffeljern varmer op. Smør dit vaffeljern med lidt olie og hæld dej i vaffeljernet.
  4. 4
    Bag vaflerne, til de er gyldne. Servér med pesto, avocado, lidt friske spirer, ristede pinjekerner, flagesalt og friskkværnet peber.
  5. 5
    Rist pinjekerner eller mandler på en tør pande, til de er gyldne. Blend alle ingredienserne sammen i en minihakker, til der ikke er for grove stykker tilbage i pestoen. Smag til med salt. Opbevar din pesto i køleskabet.