Blåbærkoldskål med skyr & mysli-topping
- 4 Personer
- 30 Minutes
Mysli-topping
2 spsk. | honning |
2 dl. | grovvalsede havregryn |
1 dl. | mandler, grofthakkede |
2 spsk. | solsikkekerne |
1 spsk. | chia- eller hørfrø |
- | et lille nip salt |
Blåbærkoldskål
2 dl. | blåbær, friske eller frosne |
1 spsk. | ahornsirup |
2 stk | æggeblommer |
2 dl. | skyr |
4 dl. | Kærnemælk |
- | Citronsaft, efter smag |
- | Evt. lidt vaniljekorn |
- | Friske blåbær, til servering |
Sådan gør du
-
1Smelt honningen på en pande over medium varme. Tilsæt resten af ingredienserne til toppingen og lad det riste, under omrøring, i ca.10 minutter, til alt er gyldent. Spred myslien ud på et stykke bagepapir og lad den køle af.
-
2Kom alle ingredienserne i en blender og blend det til en ensartet konsistens. Smag til med citronsaft og evt. vanilje.
-
3Server straks blåbærkoldskålen med friske blåbær og myslitopping.
Tip!
Prøv jordbær eller hindbær i stedet for blåbær. Gør mysli-toppingen lidt krydret i smagen ved at tilsætte ½-1 tsk. stødt kanel eller ingefær.