Bagt græskar med kikærter og feta
SALATER

Bagt græskar med kikærter og feta

Kikærter og græskar er både sundt, klimavenligt og billigt. Top med feta, persille, chili og dressing af citron, honning, olie og eddike, som giver denne ret saft og kraft. Opskriften er fra bogen “Louisas billige favoritter” af Louisa Lorang.
  • 2 Personer

Ingredienser

1 stk. hokkaido
lidt olivenolie
- salt
1 dåse kikærter (225g)

Topping

1 bundt bredbladet persille
1 stk. grøn chili
1 stk. citron
2 tsk. flydende honning
3 spsk. hvidvinseddike
4 spsk. olivenolie
50 g fetaost
- fladbrød ,Evt.

Sådan gør du

  1. 1
    Tænd ovnen på 220 C.
  2. 2
    Skrub hokkaidoen, og flæk den. Skrab kernerne ud med en ske, og kassér dem.
  3. 3
    Skær græskarret i fingertykke både, og bred dem ud på en bageplade med bagepapir. Dryp med lidt olie, og krydr med salt. Bag hokkaidobådene i ovnen i ca. 20 minutter.
  4. 4
    Skyl og afdryp kikærterne. Tag bagepladen ud, vend hokkaidobådene, så de får farve på begge sider, og top med afdryppede kikærter, mere olie og salt. Sæt pladen tilbage i ovnen, og bag i yderligere 15-20 minutter, til det hele er mørt og lækkert.
  5. 5
    Skyl persillen, og hak den groft. Skyl chilien, og skær den i tynde skiver. Rør citronsaft sammen med honning, eddike og olie i en skål. Anret bagte hokkaidobåde og kikærter på et fad. Dryp dressingen over, og top med persille, brud af feta og chili. Spis straks som en let hovedret, gerne med fladbrød.