Bagt græskar med kikærter og feta
- 2 Personer
Ingredienser
1 stk. | hokkaido |
lidt | olivenolie |
- | salt |
1 dåse | kikærter (225g) |
Topping
1 bundt | bredbladet persille |
1 stk. | grøn chili |
1 stk. | citron |
2 tsk. | flydende honning |
3 spsk. | hvidvinseddike |
4 spsk. | olivenolie |
50 g | fetaost |
- | fladbrød ,Evt. |
Sådan gør du
-
1Tænd ovnen på 220 C.
-
2Skrub hokkaidoen, og flæk den. Skrab kernerne ud med en ske, og kassér dem.
-
3Skær græskarret i fingertykke både, og bred dem ud på en bageplade med bagepapir. Dryp med lidt olie, og krydr med salt. Bag hokkaidobådene i ovnen i ca. 20 minutter.
-
4Skyl og afdryp kikærterne. Tag bagepladen ud, vend hokkaidobådene, så de får farve på begge sider, og top med afdryppede kikærter, mere olie og salt. Sæt pladen tilbage i ovnen, og bag i yderligere 15-20 minutter, til det hele er mørt og lækkert.
-
5Skyl persillen, og hak den groft. Skyl chilien, og skær den i tynde skiver. Rør citronsaft sammen med honning, eddike og olie i en skål. Anret bagte hokkaidobåde og kikærter på et fad. Dryp dressingen over, og top med persille, brud af feta og chili. Spis straks som en let hovedret, gerne med fladbrød.