Amerikanske blåbærpandekager

Små, tykke og med bær. Amerikanske pandekager er søde og serveres ofte med bær. Prøv ahornsirup og blåbær, inden du ruller pandekagen sammen.
Amerikanske blåbærpandekager
  • 4 Personer

Ingredienser

200 g hvedemel
1 nip salt
2 spsk. sukker
1 tsk. bagepulver
0.5 tsk. natron
1 stk. æg str. M/L
2 dl. Kærnemælk Kefir kan anvendes
1.5 dl. sødmælk
50 g smeltet smør
75 g blåbær, friske

Tilbehør

- blåbær, friske
- ahornsirup

Sådan gør du

  1. 1.Sigt mel, salt, sukker og hævemidler sammen i en skål.   
  2. 2.Pisk æg, kærnemælk og sødmælk sammen i en anden skål. Hold gerne en sjat sødmælk tilbage til at justere konsistensen med til sidst. Pisk halvdelen af det smeltede smør i.   
  3. 3.Bland indholdet af de to skåle sammen, og rør kun, til det næsten er ensartet. Jo mindre du rører, desto bedre. Det er o.k., at der er enkelte små klumper i dejen. Vend til sidst blåbærrene i.    
  4. 4.Varm en slipletpande op, og pensl den med smeltet smør. Bag 2-3 spsk. af dejen som små runde pandekager. Bag dem, til de er hævede og gyldne på begge sider.    
Se, hvad vi ellers skriver om: #passer til sæsonen, #dessert, #morgenmad og brunch, #weekend og gæster og #børnevenligt