Amerikanske blåbærpandekager
Små, tykke og med bær. Amerikanske pandekager er søde og serveres ofte med bær. Prøv ahornsirup og blåbær, inden du ruller pandekagen sammen.

- 4 Personer
Ingredienser
200 g | hvedemel |
1 nip | salt |
2 spsk. | sukker |
1 tsk. | bagepulver |
0.5 tsk. | natron |
1 stk. | æg str. M/L |
2 dl. | Kærnemælk Kefir kan anvendes |
1.5 dl. | sødmælk |
50 g | smeltet smør |
75 g | blåbær, friske |
Tilbehør
- | blåbær, friske |
- | ahornsirup |
Sådan gør du
- 1.Sigt mel, salt, sukker og hævemidler sammen i en skål.
- 2.Pisk æg, kærnemælk og sødmælk sammen i en anden skål. Hold gerne en sjat sødmælk tilbage til at justere konsistensen med til sidst. Pisk halvdelen af det smeltede smør i.
- 3.Bland indholdet af de to skåle sammen, og rør kun, til det næsten er ensartet. Jo mindre du rører, desto bedre. Det er o.k., at der er enkelte små klumper i dejen. Vend til sidst blåbærrene i.
- 4.Varm en slipletpande op, og pensl den med smeltet smør. Bag 2-3 spsk. af dejen som små runde pandekager. Bag dem, til de er hævede og gyldne på begge sider.
Se, hvad vi ellers skriver om: #passer til sæsonen,
#dessert,
#morgenmad og brunch,
#weekend og gæster og #børnevenligt