Sådan får du succes med kager i mikroovnen
Tjek din kop, før du bager
Sæt den i mikroovnen i 1 minut. Er den kold til smålun, når den kommer ud, er den fin at bruge til at bage kager i kopper. Er den i stedet meget varm, skal du finde en anden kop. Husk, du må aldrig bruge kopper af metal, når du bager kager i mikroovnen.
Undgå at røre dejen for grundigt
Det kan give store lufthuller i kagen, når den bages (hvilket ikke ser pænt ud, særligt ikke, hvis den bages i et glas). Rør heller ikke for lidt. Du skal være sikker på, at mel og smør er rørt godt ud, inden du bager.
Undgå at overfylde koppen
En kop bør ikke være mere end to tredjedele fuld, da dejen ellers vil flyde over siderne som lava fra et vulkanudbrud.
Skal kagen vendes ud, så beklæd koppen med husholdningsfilm til mikroovn. Alternativt kan du smøre koppen med lidt olie eller lidt smør.
Bagningen: Tryk let for at se, om kagen er færdig
Stil koppen på en tallerken. Hvis der løber lidt dej ud over kanten, slipper du for en større rengøring.
Vær tålmodig
Vent, til mindst tre fjerdedele af bagetiden er gået, før du tjekker, om kagen er klar, for ellers falder den sammen. Men der er ingen grund til panik, hvis den gør – den skal nok hæve igen, hvis du følger anvisningerne nedenfor.
Er kagen klar?
Hvis kagen falder hurtigt sammen, når du åbner mikroovnens dør, har den ikke fået nok. Stil den tilbage i mikroovnen, og bag den i 15 sekunder ad gangen, til den er hævet igen og ikke længere falder sammen.
Ser den klar ud?
Giv toppen af kagen et let tryk, hvis den er perfekt hævet – den skal føles fast og let eftergivende. Du kan også tjekke med en kødnål, som du ville gøre, når du bager i almindelig ovn.
Er kagen stadig en smule for blød i midten, kan du bage den videre i mikroovnen i nogle sekunder ad gangen. Giv den ikke for meget.