Grillguruens perfekte bøf - sådan gør du selv

Salt og ingen marinade er 2 af grundreglerne, hvis man vil lave den perfekte grillbøf. Hør grillguru Johnny Larsens råd til den perfekte bøf, så du får succes ved grillen.

Vælg et godt stykke kød

Dyrene skal have haft det godt, mens de har levet. Det kan nemlig smages i kødet, siger Johnny Larsen, der er passioneret grillkok og står bag hjemmesiden grillguru.dk

»Vælg et stykke kød. Skal man lave grillbøffer, kan man med fordel købe et stykke højreb. Og helst den ende, der starter lige der, hvor T-bonen slutter,« siger Johnny Larsen.

Har du købt et helt stykke højreb, så skær kødet ud i bøffer på cirka 2,5 centimeters tykkelse. Det kan virke som en stor bøf, men du kan sagtens dele bøffen med andre om bordet, hvis den er for stor. Tykkelsen er med til at give et godt resultat. 

(Artiklen fortsætter efter annoncen)

Salt i forvejen og brug ingen marinade

Skal du have succes med bøffen, skal den saltes godt og i lidt tid i forvejen, inden den ender på grillen, lyder rådet fra Johnny Larsen. 

Kødet bør saltes 1 time før, du lægger det på grillen. En grundsaltning er med til at gøre kødet saftigt. Til en grillbøf bør du bruge en lille teskefuld salt. 

Du skal droppe formarineringen. En rigtig grillbøf kan du krydre med ”tørre” krydderier – ellers nyd den røgede smag fra grillen. 

Opskrift: Johnny Larsens Bøf Caveman-style

(Artiklen fortsætter efter annoncen)

Skær lidt fedt fra og steg

Er der godt med fedtkant på bøffen, så skær lidt fra. Der må ikke være så meget fedt, at det drypper voldsomt ned på kullene og dermed får flammer eller røg til at stige i grillen. 

Sådan ser du, om bøffen er nok

Vend bøffen så lidt som muligt under stegningen. 

Har du ikke et stegetermometer, der er velegnet til brug ved grillen, så hold øje med saften fra kødet. 

Bloddråber fra bøffen betyder, at den er rød eller rosa inden i. Blodsøer på bøffen betyder, at kødet er medium til well done.

Tip til smagen: Løvstikke

Griller du bøf, kan du eksperimentere med at tilsætte krydderier direkte til kullene. Bland eventuelt lidt brændenælder eller løvstikke med savsmuld og hæld over kullene - det giver en god smag til bøffen. Løvstikke i kullene er også godt, når du griller bøf caveman style.