Sådan griller du koteletter og får et mørt resultat

Johnny Larsen, der deltager i internationale grillkonkurrencer, bliver af holdkammerater og konkurrenter kaldt "The Pork Whisperer". Han har perfektioneret at grille svinekød og især koteletter, og Samvirke har fået lov at aflure hans tricks.

Koteletten skal på grillen flere gange, før du får det perfekte resultat, forklarer grillguru Johnny Larsen.

Store koteletter er bedst

Skal koteletten lykkes, skal den være en ordentlig moppedreng, når du lægger den på grillen. Johnny Larsen, der står bag sitet grillguru.dk, har i årevis perfektioneret grillning af koteletter, og det er hans hofret, når han stiller op i konkurrencer: 

»Den perfekte kotelet får du, hvis du skærer et stykke kød på 315 gram. Det er et stort stykke, men man kan være flere om at dele koteletten, når den kommer på middagsbordet.«

Oplevelser med tørre og smagsløse koteletter afholder mange fra at grille koteletter. Men vejen til at succesfuldt resultat ligger i grillteknikken. 

»Du får en rigtig lækker kotelet, hvis du griller den i flere omgange. Hemmeligheden er, at en kotelet helst skal hvile undervejs,« siger Johnny Larsen. 

(Artiklen fortsætter efter annoncen)

På grillen, af grillen, på grillen…

Grillen skal helst være 225-250 grader varm, når du lægger koteletten på risten. 

  • Grill koteletten direkte over varmen
  • Grill først koteletten 3 minutter på den ene side og så 3 minutter på den anden 
  • Lad koteletten hvile i 3 minutter
  • Læg koteletten på grillen igen. Steg på den ene side i 2 minutter. 
  • Lad koteletten hvile i 3 minutter. 
  • Steg på den anden side i 2 minutter. 
  • Lad koteletten hvile 3 minutter. 
  • Turen på grillen og pauser hjælper koteletten med at bevare »saften« og mørheden.
  • Koteletten skal på grillen 4-6 gange afhængig af tykkelsen og udskæringen. 

Tjek med stegetermometeret undervejs. Temperaturen i centrum bør være 59-60 grader for det perfekte resultat. 

Læs mere om