Redaktionen anbefaler






Koteletten skal på grillen flere gange, før du får det perfekte resultat, forklarer grillguru Johnny Larsen.
Skal koteletten lykkes, skal den være en ordentlig moppedreng, når du lægger den på grillen. Johnny Larsen, der står bag sitet grillguru.dk, har i årevis perfektioneret grillning af koteletter, og det er hans hofret, når han stiller op i konkurrencer:
»Den perfekte kotelet får du, hvis du skærer et stykke kød på 315 gram. Det er et stort stykke, men man kan være flere om at dele koteletten, når den kommer på middagsbordet.«
Oplevelser med tørre og smagsløse koteletter afholder mange fra at grille koteletter. Men vejen til at succesfuldt resultat ligger i grillteknikken.
»Du får en rigtig lækker kotelet, hvis du griller den i flere omgange. Hemmeligheden er, at en kotelet helst skal hvile undervejs,« siger Johnny Larsen.
Grillen skal helst være 225-250 grader varm, når du lægger koteletten på risten.
Tjek med stegetermometeret undervejs. Temperaturen i centrum bør være 59-60 grader for det perfekte resultat.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10