Stegetid for flæskestegen
- Du bør beregne 30 minutters stegetid pr. kilo flæskesteg, uanset om du bruger gasgrill eller kuglegrill med kul/briketter. Vigtigst af alt er, at du steger til stegen har en middelvarme på 75 grader.
- Når du tager stegen af grillen, bør du pakke kødet – og IKKE sværene – ind i stanniol og lade stegen hvile i 15 minutter. Så fordeler varmen sig bedst.
Sprød svær på flæskestegen – sådan gør du på grillen
Når du ridser sværene er det vigtigt, at du ikke skærer ned i kødet. Skærer du ned i kødet, kommer der kødsaft under stegningen – og du kan glemme alt om knasende, sprøde svær. Husk: Du bør grille stegen ved indirekte varme. Der skal altså ikke kul under flæskestegen, men i kanterne af grillen. Husk låg på grillen!
Der findes flere forskellige tricks til at få sværene sprøde. Hvad du skal gøre, kan afhænge af, hvilken grill og hvilke grillkul, du bruger. Prøv dog altid følgende:
- Gnid fint salt i sprækkerne på sværen
- Steg stegen i 10 minutter på grillen. Sværene har nu åbnet sig, og du kan gnide lidt mere salt i sværene. Du bør bruge 5-7 gram salt pr. kilo kød.
- Hæld lidt vand over flæskestegen med jævne mellemrum. Vandet skal gerne samles op i foliebakken, du har stillet under stegen.