Luftig hindbærkoldskål med mandelkammerjunkere
DESSERT

Luftig hindbærkoldskål med mandelkammerjunkere

Koldskål er en ægte klassiker, her i en ny version med frisk hindbærsmag, serveret med sprøde, hjemmebagte mandelkammerjunkere og luftig skum på toppen.
  • 4 Personer
  • 15 Minutes

Kammerjunkere

75 g koldt smør i tern
100 g mandelmel eller finmalede mandler
50 g rørsukker
50 g hvedemel
3 spsk. havregryn
tsk. kardemomme (kan udelades)
0.25 tsk. salt
1 stk. æg str. M/L

Hindbærkoldskål

2 stk. æg delt i blommer og hvider
3 spsk. sukker, efter smag
0.5 stk. vaniljestang (kornene herfra)
0.5 stk. citron eller lime, økologiske, saften efter smag
200 g hindbær, friske og frosne gerne fra Smag Forskellen
3 dl. ymer eller A38
1 l. Kærnemælk
4 spsk. flormelis
- bær friske og blandede - rød surkløver til pynt (gerne fra Smag Forskellen)

Sådan gør du

  1. 1
    Tænd ovnen på 175/160 grader varmluft. 
  2. 2
    Ælt alle ingredienserne til kammerjunkerne sammen. Rul dejen til små kugler (40-50 stk.), sæt dem på en bageplade beklædt med bagepapir og pres dem let flade. Bag kammerjunkerne i ca. 20-25 min., til de er gyldne i kanten. Lad kammerjunkerne køle helt af inden servering.  
  3. 3
    Pisk æggeblommerne med 2 spsk. sukker, vaniljekorn (gem lidt til skummet) og citronskal i et par minutter, til det er lyst og luftigt.
  4. 4
    Mos eller blend hindbærrene og rør dem i æggeblommerne, sammen med ymer og kærnemælk. Smag evt. til med ekstra sukker og citronsaft. Sæt koldskålen på køl indtil servering.  
  5. 5
    Pisk imens æggehviderne stive med en knivspids salt. Tilsæt flormelis, vanilje og pisk videre i 2-3 min., til skummet er blankt og sejt. Smag evt. også skummet til med lidt revet citronskal.  
  6. 6
    Server koldskålen i afkølede skåle med en skefuld skum, knuste kammerjunkere og evt. friske bær.

Tip!

Koldskålen kan også serveres med kokosflager eller ristede havregryn i stedet for skum og kammerjunkere.