Luftig hindbærkoldskål med mandelkammerjunkere
- 4 Personer
- 15 Minutes
Kammerjunkere
75 g | koldt smør i tern |
100 g | mandelmel eller finmalede mandler |
50 g | rørsukker |
50 g | hvedemel |
3 spsk. | havregryn |
tsk. | kardemomme (kan udelades) |
0.25 tsk. | salt |
1 stk. | æg str. M/L |
Hindbærkoldskål
2 stk. | æg delt i blommer og hvider |
3 spsk. | sukker, efter smag |
0.5 stk. | vaniljestang (kornene herfra) |
0.5 stk. | citron eller lime, økologiske, saften efter smag |
200 g | hindbær, friske og frosne gerne fra Smag Forskellen |
3 dl. | ymer eller A38 |
1 l. | Kærnemælk |
4 spsk. | flormelis |
- | bær friske og blandede - rød surkløver til pynt (gerne fra Smag Forskellen) |
Sådan gør du
-
1Tænd ovnen på 175/160 grader varmluft.
-
2Ælt alle ingredienserne til kammerjunkerne sammen. Rul dejen til små kugler (40-50 stk.), sæt dem på en bageplade beklædt med bagepapir og pres dem let flade. Bag kammerjunkerne i ca. 20-25 min., til de er gyldne i kanten. Lad kammerjunkerne køle helt af inden servering.
-
3Pisk æggeblommerne med 2 spsk. sukker, vaniljekorn (gem lidt til skummet) og citronskal i et par minutter, til det er lyst og luftigt.
-
4Mos eller blend hindbærrene og rør dem i æggeblommerne, sammen med ymer og kærnemælk. Smag evt. til med ekstra sukker og citronsaft. Sæt koldskålen på køl indtil servering.
-
5Pisk imens æggehviderne stive med en knivspids salt. Tilsæt flormelis, vanilje og pisk videre i 2-3 min., til skummet er blankt og sejt. Smag evt. også skummet til med lidt revet citronskal.
-
6Server koldskålen i afkølede skåle med en skefuld skum, knuste kammerjunkere og evt. friske bær.
Tip!
Koldskålen kan også serveres med kokosflager eller ristede havregryn i stedet for skum og kammerjunkere.