Kamut er en gammel hvedesort i slægt med durumhvede. Rig på proteiner, vitaminer og mineraler, og så er den meget velsmagende. Brøet bliver fint gyldent. Skold melet og få et godt og saftigt brød.
4 Personer
2 brød
5 dl
kamutfuldkornsmel
6 dl
kogende vand
2 dl
sødmælksyoghurt
50 g
gær
1 spsk.
sirup
2 spsk.
olie
2 tsk.
salt
8 dl
hvedemel
ANNONCE
Sådan gør du
1
Kom kamutmel i en skål og hæld 6 dl kogende vand over.
2
Rør hurtigt rundt med en ske eller gaffel, så at melet ikke klumper sammen.
3
Lad stå fem minutter.
4
Rør yoghurten i.
5
Tilføj gær, sirup, olie, salt og lidt af melet.
6
Rør melet i lidt efter lidt, indtil du har en fast men ganske klæg dej.
7
Rør godt. En røremaskine er god her.
8
Dæk formen med film, og lad brødet hæve 60 minutter.
9
Kom dejen på et meldrysset bord, og pres luften ud.
10
Del i to og form to aflange brød uden at komme for meget mel ind i dejen,
11
Læg brødene på bagepapir på en bradepande.
12
Lad dem efterhæve i 45 minutter.
13
Sæt ovnen på 200 gader. Bag brødet i ca. 35 minutter.