Skoldede brød bagt med kamutmel
- 4 Personer
2 brød
5 dl. | kamutfuldkornsmel |
6 dl. | kogende vand |
2 dl. | sødmælksyoghurt |
50 g | gær |
1 spsk. | sirup |
2 spsk. | olie |
2 tsk. | salt |
8 dl. | hvedemel |
Sådan gør du
-
1Kom kamutmel i en skål og hæld 6 dl kogende vand over.
-
2Rør hurtigt rundt med en ske eller gaffel, så at melet ikke klumper sammen.
-
3Lad stå fem minutter.
-
4Rør yoghurten i.
-
5Tilføj gær, sirup, olie, salt og lidt af melet.
-
6Rør melet i lidt efter lidt, indtil du har en fast men ganske klæg dej.
-
7Rør godt. En røremaskine er god her.
-
8Dæk formen med film, og lad brødet hæve 60 minutter.
-
9Kom dejen på et meldrysset bord, og pres luften ud.
-
10Del i to og form to aflange brød uden at komme for meget mel ind i dejen,
-
11Læg brødene på bagepapir på en bradepande.
-
12Lad dem efterhæve i 45 minutter.
-
13Sæt ovnen på 200 gader. Bag brødet i ca. 35 minutter.
-
14Afkøl på en rist.