Køleskabsdej
BAGVæRK

Køleskabsdej

En nem og holdbar brøddej, som kan give skønne brød hele ugen. Bag blot det, du har brug for hver dag, og sæt dejen tilbage på køl. Dejen ændrer struktur i løbet af ugen, så vi har samlet lidt forslag til, hvad dejen bruges bedst til de forskellige dage.
  • 4 Personer

Dej

1 l. vand(stuetemperatur)
3 g gær
1.1 kg hvedemel
200 g fuldkornsmel, fx rug eller ølandshvede
25 g salt

Sådan gør du

  1. 1
    Hæld vandet i en røreskål og smuldr gæren i. Rør, til gæren er opløst.
  2. 2
    Tilsæt halvdelen af melet, og lad dejen hvile cirka 15 min.
  3. 3
    Rør resten af melet i sammen med salt, og ælt dejen i cirka 10 min enten med en ske eller på en røremaskine.
  4. 4
    Kom dejen i beholder med låg smurt med olie. Læg låg på, og sæt den i køleskab i mindst 12 timer. Husk der skal være plads til, at dejen kan hæve.
  5. 5
    Dag 1-5: Tag den mængde dej ud, som du skal bruge, og lad den stå på køkkenbordet i cirka 1 time.
  6. 6
    Tænd ovnen på 235 grader eller 220 grader, hvis du bruger varmluft. Form dejen som beskrevet længere nede. Lad dejen efterhæve i cirka 15-20 minutter. Bag dejen, til den er gylden, sprød og lyder hult, når du banker på undersiden.

Tip!

Tilsæt cirka 50 g blandede kerner eller rosiner til dejen. Vil du gerne have en ”finere” dej, så brug sigtet rugmel i stedet for fuldkornsmel.