Rieska bages af mange forskellige kornsorter og ofte af blandinger af for eksempel byg og hvede. Rieska og rugbrød er to meget almindelige brødtyper i Finland.
0 Personer
4 stk
0.5 l
letmælk
50 g
gær
1 tsk.
salt
300 g
bygmel
280 g
hvedemel
lidt
mælk til pensling
ANNONCE
Sådan gør du
1
Lun mælken og opløs gæren i den.
2
Tilsæt salt og begge typer mel lidt ad gangen.
3
Rør og ælt grundigt.
4
Lad dejen hæve under fugtigt klæde til dobbelt størrelse i ca. 1 time.
5
Slå dejen ned og ælt den godt igennem.
6
Del dejen i 4, og rul hver del ud til et rundt brød, ca. 18 cm i diameter.
7
Rul gerne brødene på en bageplade med bagepapir, så du ikke skal flytte dem, når de er rullet ud.
8
For udseendets skyld kan du stikke et rundt hul ud i midten, så du får et hjul.
9
Prik brødene hele vejen rundt med en gaffel og pensl med mælk.
10
Bag dem i en varm ovn ved 225 grader i ca. 20 minutter.