Finske runde bygbrød
- 0 Personer
4 stk
0.5 l. | letmælk |
50 g | gær |
1 tsk. | salt |
300 g | bygmel |
280 g | hvedemel |
- | Lidt mælk til pensling |
Sådan gør du
-
1Lun mælken og opløs gæren i den.
-
2Tilsæt salt og begge typer mel lidt ad gangen.
-
3Rør og ælt grundigt.
-
4Lad dejen hæve under fugtigt klæde til dobbelt størrelse i ca. 1 time.
-
5Slå dejen ned og ælt den godt igennem.
-
6Del dejen i 4, og rul hver del ud til et rundt brød, ca. 18 cm i diameter.
-
7Rul gerne brødene på en bageplade med bagepapir, så du ikke skal flytte dem, når de er rullet ud.
-
8For udseendets skyld kan du stikke et rundt hul ud i midten, så du får et hjul.
-
9Prik brødene hele vejen rundt med en gaffel og pensl med mælk.
-
10Bag dem i en varm ovn ved 225 grader i ca. 20 minutter.
-
11Læg dem på en rist, mens de damper af.