Ramen med nudler og flæskesteg
AFTENSMAD

Ramen med nudler og flæskesteg

Prøv denne lækre opskrift på ramen med flæskesteg, kål, grillet majs, forårsløg, chili, æg og koriander. Opskriften er sponsoreret af Bornholmergrisen og udviklet af Danish Crown. 
  • 4 Personer
  • 90 Minutes

Det skal du bruge:

1 stk. Bornholmergrisen Krogmodnet Flæskesteg
- salt

Suppe:

1 spsk. japansk soja
1 tsk. friskrevet ingefær
1 fed hvidløg
2 dl hønsefond , en god kyllingbouillon

Tilbehør:

2 stk. æg
200 g ramen-nudler
2 stk. majs , forkogte
- ½ spidskål
4 forårsløg
1 stk. rød chili
1 håndfuld spirer
1 bundt koriander
1 spsk. sesamfrø

Sådan gør du

  1. 1
    Tag stegen ud af køleskabet ca. 50 minutter før, du skal tilberede den, så kødet er tempereret. Forvarm ovnen ved 210 °C.
  2. 2
    Tør stegen og sværene godt af, og gnid rigeligt salt ned mellem sværene samt ovenpå.
  3. 3
    Læg stegen på en rist, og tilbered i ca. 1-1,5 time, indtil kernetemperaturen er 65 °C. Lad kødet hvile i 20 minutter, og skær ud i mundrette stykker.
  4. 4
    Bland japansk soja sammen med revet ingefær, finthakket hvidløg og kyllingebouillon i en stor gryde.
  5. 5
    Kog æggene i vand i ca. 7 minutter, så de bliver blødkogte, og gem til servering.
  6. 6
    Grill de forkogte majs på en forvarmet grill eller grillpande. Skær de grillede majskorn af majskolben.
  7. 7
    Snit spidskål, forårsløg og chili fint. Kog nudlerne i vand efter anvisning på pakken.
  8. 8
    Kom nudler og majs i dybe skåle. Hæld den varme bouillon ved. Læg skiver af steg ned i skålene. Pynt med et halvt blødkogt æg, finthakket forårsløg, chili, koriander, lidt spirer og sesamfrø.