Hindbær-chokolade kugler
SNACKS OG TILBEHøR

Hindbær-chokolade kugler

Hindbærkugler er et elegant bud på en sød forkælelse, der nemt kan gå for at være en lille kage. Syrligheden fra hindbærrene spiller perfekt sammen med den mørke chokolade med et godt knæk, mens dadlerne giver kuglerne en blød konsistens og en naturlig sødme. Opskriften er fra kogebogen 'Rugbrød - brug dine rester' af Louise Bering.
  • 0 Personer

Det skal du bruge:

220 g rugbrød
3 spsk. lys sirup
1 spsk. kakaopulver
140 g Hindbærmarmelade , økologisk (brug evt hindbærkompot)
30 g finvalsede havregryn
45 g medjool-dadler , uden sten (3 stks)
0.5 tsk. flagesalt

Chokolade-hindbær overtræk

160 g Mørke chokoladeknapper (her brugt Callebaut 811, 54,5 %)
2 spsk. frysetørrede bær (hindbær)

Sådan gør du

  1. 1
    Kom rugbrød, sirup, kakaopulver, hindbærmarmelade, havregryn, dadler og salt i en foodprocessor, og blend det til en grov dej, der stadig har struktur.
  2. 2
    Stil dejen på køl i minimum 1 time, og tril herefter dejen til kugler a 30 g.
  3. 3
    Temperer chokoladen efter anvisning på pakken, og dyp kuglerne i chokoladen. Tag kuglerne op med en gaffel, og kør undersiden af gaflen mod skålens kant for at fjerne den overskydende chokolade.
  4. 4
    Placer kuglerne på et skærebræt med et stykke bagepapir ovenpå.
  5. 5
    Drys frysetørrede hindbær på, inden chokoladen sætter sig. Sæt kuglerne på køl, til chokoladen har sat sig. Opbevar kuglerne i en lufttæt beholder.
  6. 6
    Server hindbærkuglerne som et sødt punktum efter en let frokost, f.eks. en salat, eller til eftermiddagskaffen, hvor der gerne må være en lækker chokolade eller en lækker kage, der giver mæthed.