Bagt græskar med risotto og torsk
- 4 Personer
Ingredienser
1 | lille hokkaidogræskar |
3 spsk. | olie |
lidt | salt |
lidt | peber |
1 tsk. | chiliflager |
12 | blade frisk salvie |
Risotto
1 | løg |
25 g | smør |
3 dl. | risottoris |
1 dl. | hvidvin |
8 dl. | vand |
1 | hønsebouillonterning |
50 g | flødeost |
1 dl. | finthakket persille |
800 g | torskefileter |
2 spsk. | smør smeltet |
Sådan gør du
-
1Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
-
2Skær græskarret i både, og stil dem på en bageplade med bagepapir.
-
3Pensl græskarbådene med olie, og krydr med salt og chili. Bag dem i 10 minutter, og drys først nu salvie over græskarbådene. Bag dem møre i yderligere ca. 20 minutter.
-
4Hak løgene fint, og svits dem i en gryde i lidt olie. Kom ris heri, og vend det rundt. Kom vin og lidt af vandet i gryden sammen med bouillonterningen.
-
5Lad risottoen simre i nogle minutter, og hæld derefter resten af vandet i. Lad den simre under låg i 15 minutter, til risene er møre. Vend flødeosten og persillen i risottoen, og smager den til med salt og peber.
-
6Læg torsken på en bradepande med bagepapir. Krydr med salt og peber, og pensl med smeltet smør. Bag torsken i 5-10 minutter.
-
7Server torsken til risottoen og de bagte græskarbåde.