Bagt græskar med risotto og torsk
GæSTEMAD OG FEST

Bagt græskar med risotto og torsk

Eventyrlig græskarmiddag. Bådene af græskar skal bages i ovnen, og efterfølgende udnyttes den opvarmede ovn til at bage fisken. Tilbehøret består af en dejlig cremet risotto.
  • 4 Personer

Ingredienser

1 lille hokkaidogræskar
3 spsk. olie
lidt salt
lidt peber

1 tsk. chiliflager
12 blade frisk salvie

Risotto

1 løg
25 g smør
3 dl. risottoris
1 dl. hvidvin
8 dl. vand
1 hønsebouillonterning
50 g flødeost
1 dl. finthakket persille
800 g torskefileter
2 spsk. smør smeltet

Sådan gør du

  1. 1
    Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  2. 2
    Skær græskarret i både, og stil dem på en bageplade med bagepapir.
  3. 3
    Pensl græskarbådene med olie, og krydr med salt og chili. Bag dem i 10 minutter, og drys først nu salvie over græskarbådene. Bag dem møre i yderligere ca. 20 minutter.
  4. 4
    Hak løgene fint, og svits dem i en gryde i lidt olie. Kom ris heri, og vend det rundt. Kom vin og lidt af vandet i gryden sammen med bouillonterningen.
  5. 5
    Lad risottoen simre i nogle minutter, og hæld derefter resten af vandet i. Lad den simre under låg i 15 minutter, til risene er møre. Vend flødeosten og persillen i risottoen, og smager den til med salt og peber.
  6. 6
    Læg torsken på en bradepande med bagepapir. Krydr med salt og peber, og pensl med smeltet smør. Bag torsken i 5-10 minutter.
  7. 7
    Server torsken til risottoen og de bagte græskarbåde.