Cæsarsalat med ristet grønt og kærne- mælksdressing
- 4 Personer
Ingredienser
1 stk. | broccoli |
1 stk. | savoykål |
1 stk. | Radicchiosalat |
2 skiver | daggammelt brød |
- | ost tør |
1 håndfuld | krydderurter |
lidt | olie |
- | citron |
lidt | salt og sort peber |
Kærnemælksdressing
3 stk. | ansjosfileter |
1 fed | hvidløg |
2 stk. | pasteuriserede æggeblommer |
0.5 tsk. | dijonsennep |
4 dråber | tabasco |
2.5 dl. | olie |
5 spsk. | revet ost tør |
1 dl. | Kærnemælk |
- | citron |
- | salt og sort peber |
Sådan gør du
-
1Skræl stokken og del broccolien i 4 på langs. Fjern de yderste blade på savoykålen og del i 6-8 stk. Fjern de yderste blade på radicchioen og del i 4-6 stk. Vend grøntsagerne med lidt olie, salt og peber.
-
2Rist broccoli og savoykål i 250 grader varm ovn i 10-15 min. Radicchioen ristes med i 8-10 min.
-
3Pluk/hak krydderurterne.
-
4Skær brødet i små tern og rist i ovn eller på pande med olivenolie og lidt salt, til de er sprøde.
-
5Kærnemælksdressing: Mos ansjosfileterne og hvidløget i en skål.
-
6Tilsæt æggeblommer, dijonsennep og tabasco. Under piskning tilsættes olivenolien lidt ad gangen. Hvis dressingen begynder at skille, kan den reddes med lidt iskoldt vand. Vend osten i.
-
7Anret grøntsager med dressing, urter, brødkrummer og krydderurter på toppen. Serveres som den er eller med en helstegt kylling.