Ærtepuré med forårsgrønt og sprøde linser
AFTENSMAD

Ærtepuré med forårsgrønt og sprøde linser

Sprødt og blødt går hånd i hånd i denne opskrift på ærtepuré med sprøde linser. Vi har brugt belugalinser, som holder formen så fint, - også når de er kogt. Spis retten, som den er, eller brug den som tilbehør til aftensmåltidet.
  • 4 Personer

Ingredienser

100 g linser tørrede, f.eks. Beluga eller Le Puy (Linser, der ikke koger ud, som de røde gør)
3 spsk. olie
lidt salt
400 g fine grønne ærter friskbælgede eller frosne
1 dl. cremefraiche 38 %
1 stk. økologisk lime

Grønt

1 stk. hovedsalat
lidt ramsløg
- spinat
- radiser
- frisk mynte

Sådan gør du

  1. 1
    Kog linserne møre, og afdryp. Damp tørre på en stegepande. Tilføj herefter olie, og steg sprøde. Krydr med salt.
  2. 2
    Kog ærterne møre i let-saltet vand i et par minutter. Afdryp, og blend sammen med cremefraiche. Smag til med lidt revet limeskal og - saft og salt
  3. 3
    Smør puréen ud på mindre tallerkener, og fordel topping herpå. Eller: Læg en skefuld ærtepuré midt på hver taller-ken, og anret grønt omkring.