Kokosvafler
SNACKS OG TILBEHøR

Kokosvafler

Lune vafler løfter morgenmaden til nye højder. Her er vaflerne lavet med kokosmælk. Server dem med det, du lige har i frugtskålen.
  • 10 Personer

Ingredienser

250 g hvedemel
3 spsk. sukker
1 tsk. bagepulver
1 vaniljestang eller 1 tsk. vaniljesukker
1 nip salt
1 øko lime
3 æg str. M/L
1 dåse kokosmælk (400 ml)
75 g smør eller kokosolie

Sådan gør du

  1. 1
    Bland mel, sukker, bagepulver, kornene fra vaniljestangen og salt i en skål.
  2. 2
    Pisk æggene sammen i en anden skål.
  3. 3
    Lav en lille fordybning i midten af melblandingen, og hæld æggene i. Pisk æggene ud i melblandingen, og tilsæt lime og kokosmælk lidt ad gangen. Hold lidt tilbage til at justere konsistensen med.
  4. 4
    Smelt smørret, og pisk det i lidt ad gangen. Dejen skal være let tyktflydende.
  5. 5
    Varm et vaffeljern op (her er brugt plader til belgiske vafler), og bag vaflerne, til de er gyldne og let sprøde.
  6. 6
    Kokosvaflerne er lidt længere tid om at blive gyldne end vafler bagt med komælk.
  7. 7
    Server vaflerne lune, f.eks. med creme fraiche, flormelis og friske bær.