Kokosvafler
- 10 Personer
Ingredienser
250 g | hvedemel |
3 spsk. | sukker |
1 tsk. | bagepulver |
1 | vaniljestang eller 1 tsk. vaniljesukker |
1 nip | salt |
1 | øko lime |
3 | æg str. M/L |
1 dåse | kokosmælk (400 ml) |
75 g | smør eller kokosolie |
Sådan gør du
-
1Bland mel, sukker, bagepulver, kornene fra vaniljestangen og salt i en skål.
-
2Pisk æggene sammen i en anden skål.
-
3Lav en lille fordybning i midten af melblandingen, og hæld æggene i. Pisk æggene ud i melblandingen, og tilsæt lime og kokosmælk lidt ad gangen. Hold lidt tilbage til at justere konsistensen med.
-
4Smelt smørret, og pisk det i lidt ad gangen. Dejen skal være let tyktflydende.
-
5Varm et vaffeljern op (her er brugt plader til belgiske vafler), og bag vaflerne, til de er gyldne og let sprøde.
-
6Kokosvaflerne er lidt længere tid om at blive gyldne end vafler bagt med komælk.
-
7Server vaflerne lune, f.eks. med creme fraiche, flormelis og friske bær.